Compromís demana saber el procediment per a la realització de les PCR a les presons valencianes i la previsió de la durada de les restriccions

Guardar

Mónica Álvaro, diputada en Les Corts per Compromís
Mónica Álvaro, diputada en Les Corts per Compromís

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha demanat a la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana tota la documentació relativa a les PCR fetes i la previsió de la durada de les mesures adoptades en els diferents centres penitenciaris valencians davant els brots de COVID-19 detectats al llarg del passat mes de desembre i en el present mes de gener.

Segons Álvaro, "donada la greu situació en centres com el de Picassent, on hi ha un elevat grup de persones internes que són positives, cal reforçar les mesures que puguen contribuir a disminuir l’increment dels contagis. A més a més, des del grup parlamentari de Compromís volem mantenir una reunió amb representants del sindicat ACAIP i conèixer de prop la situació dels i les treballadores, saber si tenen al seu abast tots els mitjans per protegir-se contra el virus i els protocols de protecció".

D’altra banda, "també hem demanat a la Delegació de Govern que ens informe sobre la previsió de manteniment de les actuals restriccions relatives a les eixides, visites de familiars i a l’activitat no essencial com són els tallers de producció per a l’exterior".

"A la vista està que, donada la informació que hui recullen els mitjans de comunicació, cal reforçar tots els mecanismes de protecció que ja estiguen funcionant. Per això també volem accedir a tota la documentació relacionada amb les proves PCR fetes a les persones treballadores en contacte directe amb interns que després han donat positiu en coronavirus, en totes les instal·lacions penitenciàries arreu del territori valencià, entre desembre de 2020 i gener de 2021".

"Davant l’alarmant allau de positius que està produint-se en un centre penitenciari com ara el de Picassent, amb una població sobredimensionada, cal treballar i donar suport per buscar la manera més efectiva d’incrementar la protecció actual tant a les persones treballadores com a les internes", ha conclòs la diputada de Compromís, Mònica Álvaro.

Destacats