Compromís demana que Metrovalencia funcione les 24 hores del cap de setmana i dies festius

Guardar

Usuaris de Metrovalencia
Usuaris de Metrovalencia

La diputada de Compromís María José Calabuig ha registrat en les Corts Valencianes una iniciativa perquè el Consell amplie els horaris del TRAM d'Alacant, del TRAM de Castelló i de Metrovalencia. "Volem que com a mínim proporcione servei a la ciutadania durant les 24 hores del cap de setmana i festius, i arribe fins a les 02.00 a. m. els dies laborables", ha assenyalat la diputada membre de la comissió d'Obres Públiques, Infraestructures i Transport.

La coalició persegueix amb la proposició no de llei continuar avançant cap a un model de mobilitat que atenga les necessitats de la ciutadania valenciana, especialment de la classe treballadora i les persones joves, al mateix temps que es dona resposta a l'emergència climàtica impulsant el transport col·lectiu i sostenible.

"Hem d'avançar en la mateixa direcció de moltes ciutats europees en les quals és freqüent gaudir d'horaris més amplis i adequats amb els temps de treball i oci de les persones. A més, cal destacar el caràcter feminista que tindria aquesta ampliació, atés que el perfil més comú de la persona usuària del servei és el d'una dona entorn dels 35 anys, segons dades de l'Índex de Satisfacció al Client de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana", ha considerat Calabuig.

Destacats