Compromís demana a la justícia que "accelere els procediments" sobre Oltra per "fer justícia"

La síndica de Compromís en Les Corts, Papi Robles, ha qualificat d'"assetjament de llibre" el que ha perpetrat l'extrema dreta contra l'exvicepresidenta

Guardar

Mónica Oltra, a una imatge d'arxiu a Les Corts
Mónica Oltra, a una imatge d'arxiu a Les Corts

"Moltes vegades en la vida quan passa el temps, la veritat es va posant en el seu lloc". Amb aquestes paraules Compromís demana a la justícia que "accelere els seus procediments" sobre el cas de Mónica Oltra. La síndica de Compromís en Les Corts, Papi Robles, ha visitat aquest matí els estudis d'À Punt des d'on ha denunciat l'"assetjament de llibre" perpetrat l'extrema dreta contra l'exvicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Robles ha assegurat que es tracta d'un cas d'"assetjament de l'extrema dreta" que "intenta aconseguir un objectiu polític per via judicial". "L'extrema dreta i part de la dreta estan intentant aconseguir judicialment el que mai han pogut aconseguir en les urnes", ha defensat.

Aquesta postura de Compromís arriba com a resposta a l'entrevista publicada aquest cap de setmana en el Levante-EMV, on la víctima d'abusos per part de l'exmarit de Mónica Oltra afirma que se sent abandonada i utilitzada per l'acusació de la causa, que exerceixen, entre altres, el líder d'España 2000, José Luis Roberto, i l'exdirigent de Vox i presidenta de Gobiérnate, Cristina Seguí.

En aquest sentit, Robles insisteix en el fet que "és molt trist veure com persones de l'extrema dreta, a les quals nosaltres sempre hem apuntat, s'han aprofitat de la vulnerabilitat d'una persona fins al punt que no han passat ni dos mesos de la dimissió de Mónica Oltra i ja està veient-se públicament, i sense cap impediment, que aquesta xica ha declarat que s'han aprofitat d'ella i que l'han deixada tirada una vegada han aconseguit que la vicepresidenta se n'anara a casa".

Oltra declararà el 19 de setembre en el marc de les diligències que se segueixen contra ella i tretze investigats més, entre ells, funcionaris i càrrecs de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Destacats