Compromís demana destinar el solar de Just Ramírez de Marxalenes per al nou centre de salut del barri

La portaveu municipal, Papi Robles, també ha reivindicat destinar a ús veïnal les 372 places d'aparcament en l'IES El Clot que ara estan sense ús

Guardar

Membres del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament de València
Membres del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament de València

Compromís presentarà una moció en l'Ajuntament de València i una Proposició No de Llei en les Corts Valencianes per a destinar el solar de l'encreuament dels carrers Just Ramírez amb Doctor Oloriz a la construcció del nou centre de salut del districte de la Saïdia, que se situa en el barri de Marxalenes.

En aquest sentit, la portaveu adjunta de Compromís en l'Ajuntament de València, Papi Robles, ha criticat que "no té sentit que, tenint sòl municipal disponible i al que no és necessari canviar-li la seua qualificació urbanística, la Generalitat estiga pagant un lloguer en un baix d'un edifici per a prestar aquest servei a la ciutadania".

Robles ha visitat al barri juntament amb el diputat per Compromís en les Corts Valencianes Francesc Roig, així com amb diferents membres de l'Associació de Veïns, ha indicat la coalició en un comunicat.

El centre de salut actual es troba en un local de planta baixa d'un edifici residencial de 1979, en el carrer Just Ramírez, 46. La solució que planteja Compromís per València és la construcció d'un edifici en la parcel·la del carrer Doctor Olóriz.

"Les usuàries i usuaris del districte guanyarien un edifici dedicat a la salut de quatre plantes que permetria ampliar els serveis que presta actualment el centre de salut i, a més, modernitzar unes instal·lacions que es mereix ja el veïnat del districte de la Saïdia", ha ressaltat Robles.

La proposta arquitectònica que planteja Compromís és la d'un edifici de quatre altures (el planejament permet fins a sis, però la coalició considera que no és necessari un major impacte visual) de 1.600 metres quadrats (m2) amb un pati de 176 m2. Des de la formació calculen que podria tindre un cost aproximat de 2,2 milions d'euros.

"Hem vist com la ciutadania del districte de Saïdia ha donat un exemple de mobilització amb les naus de Guatla, que l'anterior equip de govern municipal va salvar i volia reformular en un nou espai amb dotacions. Però a més, fem aquesta proposta que va en la línia del que reclama el veïnat i del que necessita el districte, a banda que la salut és un tema troncal per a Compromís", ha continuat la regidora.

Per les característiques plantejades, el nou centre de salut de Saïdia podria ser molt similar al que s'ha obert enguany en Tres Forques, un centre que en la seua planta baixa compta amb zona d'extraccions, pediatria i maternal. A més podria incloure una base SAMU amb accés directe des del carrer.

En la primera planta se situaria l'àrea de medicina familiar amb 14 consultes i en la segona planta se situarien altres huit consultes de medicina familiar i la zona d'administració. La planta del soterrani es reservaria per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal.

Aparcament de l'IES El Clot

D'altra banda, Robles ha proposat que s'habiliten les 372 places de l'aparcament que hi ha en el soterrani de l'IES El Clot, que actualment estan sense ús, per al veïnat del barri. "L'Ajuntament només hauria de demanar la titularitat de l'espai a la Generalitat i obrir aquest espai per a l'ús ciutadà", ha sostingut.

En aquesta línia, ha destacat que aquesta es tracta d'una proposta a la qual es va comprometre Compromís en campanya electoral, que consistia a habilitar més de 2.000 places d'aparcament per a vehicles en solars i espais en desús o en edificis de nova construcció en barris com Marxalenes, Torrefiel, Nou Moles, Malilla o Ciutat de l'Artista Faller.

Finalment, Robles i Roig s'han compromés amb els veïns a traslladar a l'Ajuntament i a les Corts totes les propostes de l'associació de veïns per a millorar el barri i la ciutat.

Destacats