Compromís demana al Consell tallar els abusos contra els drets reproductius de les dones

Guardar

Grup 'provida' enfront del Centre d'Alacant a l'avinguda General Marvá
Grup 'provida' enfront del Centre d'Alacant a l'avinguda General Marvá

Compromís ha presentat una proposició no de llei (pnl) a les Corts Valencianes per a aturar la involució en drets reproductius i sexuals de les valencianes, un fet que va adquirint cada dia més velocitat amb els governs de PP i VOX a les distintes administracions com va denunciar esta setmana la coalició a Alacant després de comprovar la presència de grups ‘provida’ a les portes d’un clínica ginecològica privada al centre de la ciutat. 

La proposta -iniciativa conjunta entre les portaveus de Sanitat i Igualtat, Mònica Àlvaro i Vero Díaz, respectivament- reclama al Consell protegir la pràctica de la interrupció voluntària de l’embaràs d’acord a la llei i fer complir el Codi Penal, “especialment pel que fa a l’assetjament de dones que reiteradament es produeixen en clíniques on es practica la interrupció voluntària de l’embaràs”, ha assenyalat Àlvaro. 

“A les nostres capitals de província i resta de ciutats valencianes no són inusuals les persones que incompleixen la llei assetjant les dones que, no oblidem, son derivades a estos centres perquè els impedeixen exercir el seu dret en un hospital públic”, ha explicat Àlvaro. 

“Tal i com ha denunciat Compromís per Alacant el govern de PP i Vox està permetent l’assetjament de grups antiavortistes davant clíniques on són derivades la majoria de dones que necessiten avortar perquè la Generalitat no facilita els avortaments en la sanitat pública com determina la llei. El codi penal també prohibeix estes persecucions a les clíniques i per això des de Compromís portem iniciatives a Les Corts per tal de protegir les dones i per tal de fer complir la llei que PP i Vox estan ignorant”, ha manifestat la diputada valencianista. 

La diputada ha destacat que la proliferació de fets al carrer com els denunciats a Alacant s’emmarquen dins del clima ideològic instal·lat tras els pactes de la dreta i la ultradreta, contraris a posicionaments feministes i promotors d’activitats diverses contràries als drets reproductius de les dones. Per això, la iniciativa parlamentària insta a que l’administració no promoga, participe ni finance cap tipus d’activitat contrària a la normativa en matèria de drets reproductius i sexuals que vulneren, menyspreen i divulguen pràctiques contràries a la llibertat de les dones. 

Àlvalro, alhora, ha recordat que en l’últim any han proliferat activitats com les xarles adoctrinadores en contra de les interrupcions de l’embaràs promocionades per l’Ajuntament de València, la negativa de PP i Vox d’obrir la casa de parts a Castelló; així com l’oficina antiavortament pressupostada per l’Ajuntament d’Alacant. 

El cas d’Alacant i l’oficina antiavortament

Compromís per Alacant ja va denunciar esta setmana l’aparició de persones amb pancartes i missatges ‘provida’ com a part del clima creat per PP i Vox, fins ara inèdites en la ciutat. La regidora Sara Llobell ha anunciat que portarà la iniciativa parlamentària al ple de l’Ajuntament d’Alacant per a obtindré un compromís polític que defense els drets de les dones a decidir sobre la seua maternitat en una ciutat on cada dia pareix més difícil exercir-los.  
 
“L’ajuntament d’Alacant deixa desprotegides a les alacantines”, ha reflexionat Llobell, “l’alcalde ha assegurat que l’oficina antiavortament encoberta es posarà en marxa. Recordem que la situació en la que ens trobem és d’absoluta indefensió, ja que l’hospital general no està fent avortaments perquè tots els ginecòlegs son objectors de consciència. I ara amb la creació d’esta oficina, el que es farà serà coaccionar a les dones i no posar mesures socials reals per a aquelles dones que vulguen continuar amb el seu embaràs”.
 

Arxivat a:

Destacats