Compromís demana a Ábalos una reunió "urgent" per a analitzar alternatives al projecte de la V-21

Guardar

abalos_burjassot
abalos_burjassot

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha lamentat aquest dimarts que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, "no haja atés" les demandes d'ajuntaments, associacions i persones afectades per les expropiacions conseqüència de l'ampliació de la V-21, per la qual cosa li ha reclamat que "no demore ni un dia més" per a "convocar una reunió per a donar-li a conéixer una proposta alternativa al projecte actual".

El parlamentari s'ha referit en un comunicat a l'inici de tramitació, per part del Ministeri de Foment, de les actes prèvies d'expropiació dels terrenys de València i Alboraia afectats pel projecte d'ampliació de la V-21.

La coalició valenciana ha criticat que Ábalos "no haja atés les demandes dels ajuntaments, associacions de defensa de l'Horta i persones afectades de suspendre la tramitació de les expropiacions", i que "no haja convocat una reunió de treball per a analitzar les alternatives a l'actual projecte i trobar una solució consensuada i més respectuosa amb l'horta".

En aquest sentit, Baldoví urgeix al Govern central a convocar una trobada per a abordar una ampliació de la V-21 "que siga capaç de millorar l'accés nord a la ciutat de València i no arrase els més de 80.000 metres quadrats d'horta afectats per l'actual projecte del PP".

El diputat ha assegurat que "les inversions en infraestructures solament són útils si serveixen per a millorar la qualitat de vida de les persones i estan ben dimensionades i dissenyades per a minimitzar els impactes i afeccions negatives sobre el territori i el medi ambient".

Sota aquest prisma, ha remarcat que, "com més temps deixe passar el ministre i vagen avançant els tràmits, més complex i costós serà poder corregir aquest projecte inútil i innecessari".

MOTIUS "MOLT DISCUTIBLES"

Per la seua banda, la diputada de Compromís en Les Corts Graciela Ferrer ha incidit que l'anterior govern central del PP "va justificar l'ampliació en un carril d'entrada i un d'eixida de la V-21 entre Port Saplaya (València) i València en el creixement del trànsit de vehicles privats i les retencions d'accés la ciutat".

Aquests motius, per a Ferrer, són "molt discutibles", ja que les retencions existents "són molt puntuals, produint-se només en sentit d'entrada amb tràfic lent a primera hora dels matins en dies laborables i última hora de la vesprada els diumenges d'estiu".

A més, ha recriminat que "no s'analitzen les raons reals que han generat aquesta situació, com els 20 anys d'inexistent política de transport públic metropolità dels governs del PP que ha llastrat la mobilitat metropolitana".

"El creixement de la intensitat de tràfic d'entrada a la ciutat pel nord està relacionat amb els desplaçaments privats induïts, d'una banda, per l'augment de població en els municipis litorals del nord de València, sobretot a l'estiu; i d'altra banda, per les obres del tercer fil de l'AVE València-Castelló", ha assenyalat.

Al seu judici, aquests treballs han generat "unes fortes retallades dels serveis de trens de rodalia entre ambdues ciutats, tant en quantitat (reducció de freqüència) com en qualitat (impuntualitat, prolongació del temps de viatge, trajectes en bus), que està afectant des de fa temps a milers de ciutadans".

"Com en la resta d'Europa, el futur de la mobilitat metropolitana de València passa per l'articulació d'un sistema de transport públic metropolità de qualitat, que permeta la combinació de modalitats de transport privat (motoritzat i no motoritzat) amb el transport públic per a accedir amb comoditat, eficàcia i facilitat en les zones urbanes", ha remarcat.

PROJECTE "INEFICAÇ I OBSOLET"

La dirigent de Compromís ha assenyalat que "el projecte d'ampliació de la V-21, aprovat i adjudicat pel PP i que el nou govern socialista ha adoptat acordant el procediment d'urgència per a les expropiacions, és un projecte ineficaç i obsolet que solament servirà per a incrementar el tràfic d'entrada a València per l'avinguda de Catalunya i la rotonda del Mirador, on actualment ja es produeixen retencions en hora punta, i és completament innecessari en sentit d'eixida de la ciutat cap al nord".

En aquest sentit, ha recordat que des de Compromís ha presentat una alternativa "molt menys onerosa per a les arques públiques, que pràcticament anul·la la destrucció de l'horta del projecte actual, i que es basa en dues qüestions".

La proposta consisteix, d'una banda, connectar els dos carrils d'entrada construïts des de fa anys i sense ús de l'avinguda Enginyer Fausto Elio amb la V-21 per un vial sota la mateixa autovia i, per un altre, ampliar en un carril d'entrada la V-21 entre Port Saplaya i aqueix punt de connexió d'entrada utilitzant l'espai disponible de la mitjana, dins de la mateixa plataforma.

D'aquesta manera, ha defensat, "es propicia la desconcentració del tràfic d'entrada nord de la ciutat, distribuint el flux de tràfic cap a l'avinguda Tarongers per la rotonda de Serradora, i s'evita la destrucció d'horta en descartar l'ampliació en sentit d'eixida per innecessària, ja que compta amb quatre carrils d'eixida: dos des d'Avinguda Catalunya i dues des de l'Avinguda Enginyer Fausto Elio".

Destacats