Compromís defensa "un model turístic sostenible en la Saïdia i en la resta de districtes de València"

Guardar

Papi Robles, a Les Corts
Papi Robles, a Les Corts

Compromís per València aposta per una actualització de les normes urbanístiques en la ciutat de València per tal d'evitar projectes turístics com el que rebutja el veïnat de la Saïdia. La formació política de referència al Cap i Casal entén la posició del turisme com a sector clau en l'economia de la ciutat, però defensa la transició cap a un model que no dificulte l'accés a la vivenda en els barris com el cas de la Saïdia i a la resta de la ciutat.

La proposta de crear en la Saïdia una residència d'estudiants i hotel d'estiu amb 575 habitacions i capacitat per a 1.000 persones en l'interior d'un bloc d'edificis residencials demostra, segons explica la formació valencianista, que hi ha una escletxa en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Aquesta situació podria ser aprofitada per alguns promotors per a desenvolupar projectes turístics amb impacte en la convivència veïnal.

Després d'analitzar el cas de la Saïdia, on el promotor ha demanat la llicència, Compromís considera que és important abordar com més prompte millor amb el soci de govern, PSPV-PSOE, la problemàtica generada per projectes com aquest. La formació liderada per Joan Ribó considera que la possibilitat d'explotar per a ús turístic els interiors d'illa residencial pot generar conflictes amb el veïnat, com han denunciat els representants de les diverses plataformes de la Saïdia. També s'hauria de revisar com limitar la implementació de macro instal·lacions turístiques pels seus efectes col·laterals en barris amb un teixit veïnal que podria veure's desestabilitzat i tensat per la incorporació de nous usos.

Compromís considera que, igual que en el cas de la Saïdia, aquesta transformació de l'ús del sòl podria estendre's a altres districtes de la ciutat on, fins al moment, mai s'han detectat problemes. És necessari explorar quan abans una modificació puntual d'ús d'algunes parcel·les de la ciutat per garantir la funció residencial. Tenint com a objectiu final l'actualització del Pla General de València, que ha demostrat diverses ocasions estar obsolet.

D'altra banda, i sobre el projecte concret de la Saïdia, Compromís planteja que s'han d'explorar totes les possibilitats perquè les iniciatives d'ús terciari siguen compatibles amb la convivència veïnal. La formació sol·licita que s'escolte i acompanye al veïnat afectat per a trobar una alternativa en el marc del Pla Especial de Directrius de Millora de la Qualitat dels Barris, així com l'Estratègia Integral Participativa de Morvedre-la Saïdia.

En aquest sentit, les portaveus de Compromís per València, Papi Robles i Pilar Soriano, han fixat ja una reunió amb representants de les plataformes de la Saïdia per tal de conéixer de primera mà les seues inquietuds, mostrar-los el suport de la formació valencianista i estudiar les alternatives que existeixen.

Arxivat a:

Destacats