Compromís culpa a la inoperància de Mazón i Rovira del col·lapse "sense precedents" en les adjudicacions docents

Fullana: "Està sent un malson d'estiu per a milers de docents. El problema dels zaplanistes no són sols els vincles amb la corrupció sinó sobretot que no saben gestionar"

Guardar

Gerard Fullana, diputat d'Educació per Compromís en Les Corts
Gerard Fullana, diputat d'Educació per Compromís en Les Corts

El diputat i portaveu d'Educació de Compromís en les Corts Valencianes, Gerard Fullana, ha denunciat hui que a 16 d'agost se segueix sense notícia del llistat definitiu d'adjudicacions docents. "El col·lapse en el procés d'adjudicació per a 21.000 valencians i valencianes és un pou sense fons. El govern de Carlos Mazón i l'extrema dreta va retardar fins hui inaudita del 10 d'agost el llistat d'adjudicacions, però la caiguda de gestió en el sistema d'adjudicació va a més. La nova conselleria d'Educació dissenyada per PP i VOX ha publicat una llista carregada d'errors que situa en terreny de ningú a milers de docents que no saben on començaran a treballar en quinze dies".

De fet, Compromís denuncia que s'està impedint descarregar les credencials davant un "desastre organitzatiu" que podria provocar no solament l'esmena d'errors sinó la publicació d'un nou llistat d'adjudicació. La coalició anuncia possibles irregularitats en el procés i adverteix que "no permetrem que Rovira torne a vells costums que tenia en la seua etapa a la conselleria amb Eduardo Zaplana".Fullana ha acusat el president de la Generalitat, Carlos Mazón i al seu conseller d'Educació, José Antonio Rovira, d'haver convertit el procés d'adjudicació "en un malson estival per a milers de persones".

Fullana ha afegit que "com comprovem en la Diputació d'Alacant, el problema dels zaplanistes com Mazón o Rovira no són sols els vincles a les trames corruptes de Brugal, IFA o Ciegsa sinó sobretot la inoperància en la gestió".

Compromís ha advertit que els errors en les llistes denoten "incompareixença dels alts càrrecs en la conselleria aquest estiu" i ha advertit que aquest fet pot provocar centenars de denúncies i impedir l'inici de curs amb normalitat.

A més Compromís ha definit com "no pròpies d'una democràcia" les publicacions oficials en comptes de la Generalitat culpant a l'anterior govern de la situació. "Mai en huit anys havíem arribat a aquesta situació", han recordat Fullana.

Arxivat a:

Destacats