Compromís considera que la Generalitat hauria d’assumir la sentència contra la ZAL i no plantejar recurs

Guardar

Port de València
Port de València

Compromís ha realitzat hui una primera valoració a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) amb què tomba el Pla Especial de la ZAL del Port de València. Per a la coalició s'obri ara una oportunitat perquè s'estudien quines són les millors alternatives per a aquesta infraestructura fora de la ciutat de València, en àmbits en què tinga un millor encaix territorial.

Al nostre territori comptem amb àmbits logístics com els de Sagunt que podien ser un emplaçament idoni per a desenvolupar una ZAL amb aquestes característiques.

Així mateix, des de Compromís es considera que la Generalitat hauria d'assumir la sentència i no recórrer-la. Cal traure conclusions del fet que la justícia assenyale que no s'ha realitzat una adequada avaluació ambiental del projecte.

La ZAL és una part fonamental del projecte global que lidera Aurelio Martínez des de l'APV i que compta amb altres peces que també fan fallida com l'ampliació del Port, la terminal de passatgers o l'accés nord.

Més enllà, entenem que aquesta és una qüestió que lliga directament amb l'ampliació del Port de València, ja que, com hem denunciat, aquest projecte no compta amb una avaluació ambiental actualitzada i en conseqüència, igual que la ZAL, tampoc podrà tirar endavant com s'entesten a plantejar des de l'Autoritat Portuària.

La sentència és una oportunitat per repensar, tenint en compte la participació ciutadana, el futur d'aquest espai de connexió entre l'antic llit del Túria, l'Horta de la Punta, el nou llit del Túria i l'Albufera.

Destacats