Compromís aspira al segon escó per a ser el lobby valencià a Brussel·les i fer una Europa social i sostenible

Guardar

Compromís europa
Compromís europa

Compromís aspira a aconseguir un segon escó en les pròximes eleccions europees del 26 de maig, amb la coalició Compromís per Europa, per a "continuar sent el lobby valencià" que defense a Brussel·les els interessos de la Comunitat i treballar així mateix per una Europa "social, feminista i sostenible" que "trenque" l'"aliança neoliberal del PP, PSOE i Cs".

El cap de llista Jordi Sebastià i la candidata número quatre de la coalició Isaura Navarro han presentat el seu programa electoral aquest dijous coincidint amb el Dia d'Europa, que proposen que siga festiu perquè la ciutadania reflexione sobre la importància de la Unió i pel que representaria per a una comunitat turística com la valenciana.

Sebastià ha destacat que aquesta aliança, que incorpora a les formacions Nova Canàries, Més per Mallorca, Coalició per Melilla, Iniciativa del Poble Andalús, Esquerra Andalusista i Els Verds d'Europa a la coalició Primavera Europea de 2014, és l'única que creix junt per "desgràcia" amb l'extrema dreta.

Per això, confien a aconseguir el segon escó. En aqueix sentit, ha explicat que el primer està reservat per a Compromís i el segon l'anirien ocupant els representants de les diferents formacions el temps que se'ls assigne en funció del percentatge de vots obtinguts.

Sebastià ha recalcat que és una meta "realista" perquè es tracta de "consolidar el suport obtingut" i que es veurà afavorit per la coincidència amb les eleccions locals i en el cas d'alguns dels seus socis també amb les autonòmiques "una vegada arraconat el vot de la por" dels passats comicis.

En aqueix sentit, ha recalcat que els valencians han comprovat amb les nefastes conseqüències que l'acord de la UE amb Sud-àfrica ha tingut per al camp "la importància de les decisions" que es prenen a Brussel·les i per això ha recalcat que continuaran sent "el lobby" que defense de debò els interessos de la Comunitat.

"La pedra bàsica de la nostra oferta és continuar sent el lobby valencià perquè els problemes dels valencians estiguen en l'agenda d'Europa", ha recalcat. De fet, Navarro ha destacat que han sigut "la veu de l'agricultura valenciana" enfront del comissari europeu d'Agricultura, Phil Hogan, que "només ha visitat València per a fer-se la foto amb el PP però sense ni tan sols reunir-se amb el Consell", ha retret.

"TRENCAR L'ALIANÇA NEOLIBERAL"

Així mateix, ha subratllat "la connexió ideològica total" de la coalició per a "trencar" l'"aliança neoliberal" del PP, PSOE i Cs que "governen junts" per a fer una Europa "feminista, sostenible i social".

Sobre aquest tema, Isaura Navarro ha explicat que una de cada tres dones a Europa ha patit algun tipus de violència masclista pel que urgeix aprovar una directiva europea contra aquesta xacra que trasllade els principis del Conveni d'Istanbul com a normativa obligada en tots els Estats. D'aquesta manera, s'evitarien a Espanya sentències com la de la Manada i es donaria una resposta "contundent" en la legislació i en els Tribunals.

De la mateixa manera, ha apostat per una Europa sostenible que lluite contra el canvi climàtic a través d'"un canvi radical de les polítiques energètiques" i una Europa social en la qual estiga garantida una renda d'inclusió europea mínima, una política fiscal progressiva que greu l'especulació i la deterioració ambiental i que acabe també amb els tres paradisos fiscals que encara existeixen.

Així mateix, ha defensat les pensions públiques i el tancament de "les presons d'innocents" que són els CIEs per a desenvolupar una política d'immigració que respecte els drets humans. Finalment, ha advocat per unes infraestructures sostenibles en la qual es done prioritat al Corredor mediterrani i la seua connexió amb el Cantàbric.

Destacats