Compromís aprova incloure l'exregidor de València en Comú Jordi Peris en la seua llista a les municipals

Guardar

jordi_compromis
jordi_compromis

L'Assemblea de Compromís per València ha aprovat aquesta vesprada la proposta perquè Jordi Peris Blanes s'incorpore com a independent en la llista electoral municipal de la coalició a la ciutat de València per a les eleccions del 26 de maig, en la qual se situarà en el lloc 12 o 13.

L'Assemblea de Compromís per València ha valorat la configuració d'una llista electoral "aglutinadora, que continue fent de motor de canvi per a una ciutat que, després d'un quart de segle de governs municipals de dreta, necessitava un revulsiu com el protagonitzat pel Govern de la Nau", ha indicat la formació en un comunicat.

Compromís vol continuar liderant aqueix canvi, "imparable, des d'una posició de progrés, valencianista i que aposta per la sostenibilitat". "Una llista d'homes i dones que continue il·lusionant, i en la qual tindran cabuda totes aquelles persones que puguen aportar valors, bagatge i empenyiment, com és el cas de Jordi Peris Blanes", han agregat.

Peris ha volgut destacar "la il·lusió de poder participar en un projecte obert, com és el de Compromís per València, que aposta per la sostenibilitat i la transformació social". "Que treballa per a dur a terme, dia a dia, polítiques de progrés al servei de tots els valencians i valencianes. Vinc en la condició d'independent però amb una plena coincidència en valors i formes de treballar, que ja es van visibilitzar durant dos anys a l'Ajuntament de València. Compromís té un projecte sòlid i un equip preparat. És per a mi un orgull sumar-me a ell", ha manifestat.

El Reglament de Primàries de Compromís, seguint el seu article 37, promou la possibilitat que puguen implicar-se en les llistes electorals persones a títol independent. En aquest cas, Jordi Peris Blanes se situaria en el lloc 12é de la llista (13é si és necessari equilibrar les posicions anterior i posterior entre homes i dones, donat el compromís amb la igualtat de gènere en tota la llista que manté la coalició).

Jordi Peris Blanes ha sigut regidor de l'Ajuntament durant els primers anys del mandat actual. Fins a juliol de 2017 va ser segon tinent d'alcalde, i va assumir les delegacions d'Innovació i Gestió del Coneixement; Participació Ciutadana i Acció Veïnal; Energies Renovables i Canvi Climàtic, a més de ser president de la Junta Municipal d'Exposició.

L'assemblea de Compromís per València valora "molt positivament el pas donat avant per Jordi Peris Blanes, i el fet que serà un actiu en aquestes pròximes eleccions municipals".

Peris és professor titular en el departament de projectes de la Universitat Politècnica de València, doctor en enginyeria i té estudis en ciència política. La seua labor docent i investigadora s'ha centrat en processos de desenvolupament humà i sostenible, així com en les transicions urbanes la sostenibilitat. El tarannà social i activista de Jordi Peris Blanes li ha portat a treballar amb diverses ONGDs.

"Jordi Peris Blanes ha demostrat ser una persona compromesa amb els valors ètics d'un món que entre tots i totes hem de reconfigurar en un sentit de justícia social, i aquesta tasca cal començar-la des de l'àmbit local, creient en el municipalisme com a eina transformadora", asseguren des de Compromís per València.

La coalició ha expressat la satisfacció unànime per aquesta decisió personal de Jordi Peris Blanes, "d'implicar-se activament en un projecte sòlid de progrés, i de transformació real, que cree en la pluralitat i en la riquesa que aportem a la diversitat cadascuna de les persones d'aquest gran equip.

Per això, juntament amb les altres forces de progrés, tenim la mirada posada a reeditar el Govern de la Nau, on el talent i la preocupació pel bé comú sempre han de tindre cabuda".

Destacats