Compromís aprova el document de "principis bàsics" que hauran de subscriure tots els seus candidats per a anar en llistes

Guardar

Executiva de Compromís
Executiva de Compromís

L'executiva de Compromís ha aprovat aquest dimarts un document amb els seus principis polítics "bàsics" perquè tots els candidats de la coalició lluiten "pels valors de valencianisme, progressisme, ecologisme, feminisme, igualtat LGTBI i drets per a les persones trans". Tots els aspirants als comicis hauran de signar aquest "compromís" per a formar part de les llistes.

Des de la coalició han indicat en un comunicat que aquest document es tracta d'un "compromís amb la ciutadania" que resumeix "els principals valors de la formació".

"Igual que totes les persones que s'apunten a participar en les primàries de Compromís han d'acreditar que comparteixen els principis i valors de la formació, amb més raó ho ha de fer qualsevol càrrec públic, per a ser més clars i transparents amb la ciutadania a la qual representem", han expressat.

En el cas de les primàries, la fórmula simple de Compromís és "reconec aquesta formació com la que representa el conjunt de valors amb els quals m'identifique", encara que en el cas del document que signaran els candidats serà més extens i concret.

Els coportaveus de la coalició, Àgueda Micó, Alberto Ibáñez i Juan Ponce, han defensat que el contingut d'aquest document recull els valors que "formen part de la coalició".

Entre ells, per exemple, el valencianisme, el progressisme, l'ecologisme, el feminisme com a element "transformador", la igualtat LGTBI i els drets per a les persones trans.

També qüestions com la defensa de l'autogovern, la lluita per les persones treballadores, la integració "transversal" en les polítiques públiques de "tots els àmbits" de la transició ecològica "justa" o la garantia dels drets lingüístics. Tots ells constitueixen unes "qüestions bàsiques" per a la coalició.

Arxivat a:

Destacats