Compromís acusa PP i Cs de "mentir, emmetzinar i rebolcar-se en la merda" per a tombar al Govern Sánchez

Hisenda es compromet a millorar el finançament de la Comunitat Valenciana "amb Pressupost o sense Pressupost"

Guardar

baldovi_grupo_compromis
baldovi_grupo_compromis

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha acusat PP i Ciutadans de "fer el que faça falta" per a derrocar els Pressupostos del Govern de Pedro Sánchez, "encara que hi hagen de rebolcar-se en la merda".

Durant la seua intervenció davant el Ple del Congrés en el primer debat parlamentari dels Pressupostos, Baldoví ha començat proposant votació separada de les sis esmenes a la totalitat dels Pressupostos, perquè creu que "seria molt més clar" i "més honest".

VOTACIÓ SEPARADA DE LES ESMENES

El Congrés vota aquestes esmenes alhora, ja que totes elles coincideixen en el mateix objectiu: retornar els Pressupostos al Govern. Però Compromís vol que aquesta vegada es voten una a una, pensant que el sentit del vot podria canviar: "No veig al PP votant l'esmena d'ERC o de PDeCAT", ha dit Baldoví.

A més, el polític valencià que es va presentar en coalició amb Units Podem ha lamentat que aquestes setmanes "s'ha parlat poc" dels comptes, ja que creu que "la dreta despitada, que ha perdut el Govern, no el suporta, no el concep" i cerca "fer el que faça falta, sense cap mena de mirament, encara que haja de mentir, emmetzinar, rebolcar-se, amb perdó, en la merda, i embrutar el prestigi d'aquest Parlament".

"MENYS TESTORERONA I BANDERES, MÉS ASSOSSEC I PROPOSTES"

Baldoví ha fet referència a la manifestació convocada aquest passat diumenge a Madrid, en el qual PP, Ciutadans i VOX van unir les seues forces per a demanar la dimissió del president Pedro Sánchez i la convocatòria d'eleccions amb un manifest que, des del propi PP, ha assenyalat, s'ha reconegut que tenia "gran part de veracitat".

"Quanta mentida tenia el manifest? El 50%? És legítim, ètic, honest, traure als ciutadans al carrer sabent que els diràs mentides, apel·lar als sentiments de les persones amb un enfilall de mentides premeditades, sense aportar ni una sola solució?", ha criticat.

Per això, ha demanat a "Pablo Rivera" i a "Albert Casado", ha dit, intercanviant els noms i cognoms dels líders de les formacions de la dreta, que tinguen "menys testosterona i més assossec, menys banderes i més propostes, i menys pàtries i més 'matrias'".

COMPROMÍS D'UN MILLOR FINANÇAMENT ENCARA QUE NO HI HAJA PRESSUPOSTOS

Per part seua, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha reconegut que "és de justícia dir que un dels problemes més importants de València és el model de finançament", tenint en compte que si la Comunitat Valenciana "no és la que més" ha sigut perjudicada, ha sigut "una de les més perjudicades".

Montero ha reconegut que, en el tràmit d'esmenes, "es podrien haver corregit algunes qüestions" del Pressupost pactades amb Compromís, un tràmit al qual, ha reconegut, "probablement" no aconsegueix el seu projecte de nous comptes.

"Amb Pressupost o sense Pressupost té el meu compromís per a millorar el finançament de València", ha manifestat la ministra, que ha agraït a Baldoví la "lleialtat institucional" del seu grup i la seua "voluntat de diàleg i de negociació".

Destacats