Comencen les obres del punt d'encreuament del Vedat de la Línia 1 de Metrovalencia

S'eliminarà l'alineació en corba del baixador i es construiran noves andanes

Guardar

Obres en l'estació de Metrovalencia El Vedat
Obres en l'estació de Metrovalencia El Vedat

En un pas important cap a la millora del servei de transport públic a València, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha donat inici aquest dimecres a les obres de construcció del punt d'encreuament El Vedat, que formarà part de la Línia 1 de Metrovalencia.

Amb un pressupost de 2.421.015,60 euros, que inclou l'IVA, aquesta obra està finançada amb fons europeus i té com a objectiu principal reduir els temps d'espera en el tram sud de la Línia 1, entre les estacions de Torrent i Picassent. Actualment, els passatgers experimenten una freqüència de trens de 45 minuts en aquesta secció, però amb aquesta intervenció, s'establirà una nova freqüència de 18 minuts.

L'execució d'aquestes obres implica la construcció de dues noves vies. Per a aconseguir la nova configuració planificada, serà necessari adaptar la catenària existent, desmantellar els pals actuals i instal·lar uns nous. A més, atés que el baixador es troba actualment en una corba, es rectificarà el traçat en aquest punt per a permetre la ubicació de les noves andanes al costat del camí que dona accés al Col·legi El Vedat, evitant així que es troben en una posició corba.

En relació a les andanes, es durà a terme la demolició de l'única andana existent i es construiran noves andanes per a cada sentit de la línia. Durant la planificació del projecte, s'han tingut en compte tots els requisits d'accessibilitat, així com la instal·lació dels equips necessaris, com a màquines expenedores de bitllets, sistemes de videovigilància, sistemes de megafonia i teleindicadors, amb l'objectiu de proporcionar una experiència de viatge segura i còmoda per als passatgers.

La realització d'aquestes obres representa un compromís per part d'FGV per a millorar i optimitzar el servei de transport públic a la regió de València. En reduir els temps d'espera entre trens en el tram sud de la Línia 1, es beneficiarà als usuaris que diàriament utilitzen aquest tram, permetent-los gaudir d'un transport més eficient i freqüent.

Arxivat a:

Destacats