Comença la recuperació econòmica: obertura de fronteres i dinamització del turisme

Ximo Puig ha informat dels assumptes tractats en la conferència entre presidents

Guardar

puig
puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat, aquest matí, després de la reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez, de les mesures que es posaran en marxa per a tractar la crisi del coronavirus, i començar la recuperació econòmica i social. En aquest sentit, Puig ha volgut remarcar que, gràcies al confinament i a les restriccions de mobilitat, "s'han salvat 450.000 vides en tot el país". Ara, "és moment d'alçar-se i evitar alarmismes innecessaris" perquè, com ha apuntat el president, "no hem de perdre la por al virus, però tampoc la por es pot apoderar de nosaltres".

A partir d'aquest dilluns, 15 de juny, la Comunitat Valenciana passa a la fase 3 de la desescalada. En aquest punt, Ximo Puig ha recordat que s'ha aprovat un decret amb mesures específiques que, entre altres qüestions, amplia l'aforament o permet el desplaçament entre les tres províncies. Sens dubte, es tracta d'un "pla avançat per a la recuperació" del territori valencià.

Així mateix, Puig ha informat de les propostes acordades després de la reunió. Així, a partir del 21 de juny, s'obriran les fronteres entre els països de la Unió Europea, que "permetrà l'avanç del turisme valencià. Un dels sectors més afectats que representa el 15% de l'economia valenciana". A més, s'ha acordat la posada en marxa d'un pla per a la dinamització del turisme a Espanya, així com un pla estatal d'ajuda a l'automoció cap a la transició energètica, encara que "aconseguint una equitat entre la lluita contra el canvi climàtic i la realitat espanyola".

Finalment, el president de la Generalitat ha detallat les peticions que ha llançat al president del Govern. En primer lloc, ha sol·licitat la institució de la conferència de presidents entre comunitats autònomes, i ha demanat que, de la mateixa manera que s'ha arribat a un acord educatiu entre el Govern i les comunitats autònomes, "que les universitats ocupen ara el debat i l'acció política".

A més, també ha sol·licitat avançar l'acció preventiva contra la grip comuna no sols amb una vacunació generalitzada de la població de risc, sinó també avançant la data d'inici de la vacunació. Finalment, Puig ha reivindicat la creació d'un pla europeu sanitari per a garantir la seguretat, així com un finançament just entre comunitats autònomes.

Arxivat a:

Destacats