Com votar per correu en les eleccions municipals del 26 de maig

Descobreix tots els passos per a votar per correu a València

Guardar

urna_elecciones
urna_elecciones

Després de la ressaca de les eleccions generals i autonòmiques, arriba el torn de les municipals del pròxim 26 de maig. El vot per correu per a les eleccions municipals està sent molt demandat. I és que encara que el termini per a sol·licitar-lo està obert des del passat 3 d'abril, la veritat és que encara hi ha temps per a sol·licitar-ho. Sens dubte, un procés completament gratuït que cada vegada té més èxit.

El termini per a votar per correu en les eleccions municipals 2019 acaba el 16 de maig. Així, una vegada sol·licitat el vot, Correus enviarà tot el material necessari per a realitzar el sufragi, que s'haurà de remetre per correu fins tres dies abans dels comicis com a màxims, és a dir, el 22 de maig serà l'últim dia en què els sol·licitants de vot per correu per al 26 de maig puguen enviar la seua proposta.

No obstant això, aquests terminis dependrà de la situació en la qual es trobe el sol·licitant, ja que no serà el mateix si es resideix a Espanya o a l'estranger. Per això, a València Extra, t'informem de com votar per correu el 26 de maig:

Vot per correu a Espanya

Si el sol·licitant es troba censat a Espanya, podrà demanar la sol·licitud de vot en qualsevol de les oficines de Correus. Així, juntament amb les paperetes i els sobres, també rebrà un certificat d'inscripció en el cens electoral. Una vegada rebut tot el necessari, el votant tindrà de termini fins al 22 de maig per a acudir a Correus i enviar el seu vot, per correu certificat i urgent, al col·legi electoral en el qual es trobe censat.

Vot per correu per a residents temporals a l'estranger

En aquest cas, els votants, que hauran d'estar inscrits com no residents en el Registre de Matrícula del Consolat, podran recollir la sol·licitud del vot per correu en les Oficines Consulars o a través de la web del Ministeri d'Afers Exteriors. Una vegada emplenada, hauran de presentar-la, de manera presencial, en les Oficines Consulars, que la remetran a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral.

En la direcció que s'haja especificat en la sol·licitud, el votant rebrà tot el necessari per a emetre el sufragi. A continuació, hauran d'enviar el seu vot a la mesa electoral per correu certificat i urgent, abans del 22 de maig.

Vot per correu per a residents a l'estranger

Per a sol·licitar el vot pregat s'haurà d'estar donat d'alta en el consolat i gestionar l'alta en cas contrari. El procediment és similar al dels residents temporals a l'estranger. No obstant això, podran elegir entre enviar el seu vot a l'oficina consular o acudir a l'oficina de manera presencial, entre el 22 i 24 de maig, per a introduir el vot en les urnes que hi hauran habilitades.
Destacats