Com sol·licitar el Passaport Covid a la Comunitat Valenciana?

El Passaport Covid garantirà la lliure circulació de la ciutadania entre els països europeus

Guardar

turismo_comunitat
turismo_comunitat
El turisme comença a reactivar-se als països de la Unió Europea. De fet, mentre fa dues setmanes Espanya s'obria per als turistes procedents dels països catalogats en verd, aquesta setmana ho ha fet per a totes aquelles persones, de qualsevol país, que acredite haver rebut la pauta completa d'una vacuna reconeguda per l'OMS (Organització Mundial de la Salut) o l'EMA (Agència Europea del Medicament).Així, de la mateixa manera que s'obrin les portes al turisme internacional, alguns Estats membres de la UE ja han començat a emetre i utilitzar el Passaport Covid. D'aquesta manera, en el cas d'Espanya, algunes comunitats autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana, ja ha començat a emetre, des d'aquest dilluns, el certificat Covid Digital de la UE, amb l'objectiu de facilitar la lliure circulació de la ciutadania de manera segura i agilitzar els tràmits d'entrada i eixida entre els països europeus.

Com aconseguir el Passaport Covid a la Comunitat Valenciana

A partir del 7 de juny, la ciutadania podrà aconseguir el Passaport Covid a través de l'aplicació mòbil GVA+Salut, a través del portal del coronavirus de la Generalitat o al portal del pacient. Per això, tan sols serà necessari accedir amb les dades de la targeta SIP. A més, es contempla la possibilitat d'obtenir-ho de manera presencial a través de la sol·licitud de cita en les agendes de taulell dels centres de salut.El Passaport Covid, que serà completament gratuït, es podrà obtenir tant en la versió electrònica, com en paper, i estarà disponible en castellà, valencià i anglés. Aquest certificat serà vàlid per a tots els països de la Unió Europea.Vuelos aeropuerto valencia Foto: Adrian7mint

Tres tipus de certificat Covid

En viatjar amb el Passaport Covid, la ciutadania quedarà exempta de les restriccions a la lliure circulació – en qualsevol cas, es recomana revisar els requisits de cada país abans de viatjar –. No obstant això, serà important sol·licitar el certificat adequat en cada situació:
  • Certificat COVID Digital de vacunació: permet acreditar que la persona ha rebut una o dues dosis d'una de les vacunes contra la COVID aprovades per la UE. La validesa d'aquest certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.
  • Certificat COVID Digital de recuperació: acredita que la persona s'ha recuperat de la Covid després d'haver confirmat la seua malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Aquest certificat serà vàlid des de la finalització del període d'aïllament fins 180 dies després.
  • Certificat COVID Digital de proves: acredita que la persona disposa d'un resultat negatiu d'una prova diagnòstica que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72 hores, mentre que la validesa de la prova d'antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar-se, ha d'haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

Sanitat amplia les proves diagnòstiques per a entrar a Espanya

Així mateix, el Govern ha anunciat que, des d'aquest dilluns, 7 de juny, s'amplia la validesa de les proves diagnòstiques per a entrar a Espanya. Així, a més de la PCR, es permetrà l'entrada amb un test d'antígens negatiu. A més, com fins ara, serà necessari emplenar el formulari de control sanitari, que es pot obtenir a través de l'app Spain Travel Health (SpTH).

El Regne Unit continua vetant a la Comunitat Valenciana

Malgrat els esforços realitzats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el Regne Unit segueix sense incloure a Espanya en el llistat de països en verd o segurs, però, a més, tampoc ha contemplat extraure d'eixe llistat a la Comunitat Valenciana. Un pitxer d'aigua freda per al sector, ja que, com ha explicat Puig, "el turisme britànic és fonamental perquè suposa un terç del total".En aquest sentit, Ximo Puig ha assegurat "respectar però no entendre" aquesta decisió, ja que "la Comunitat Valenciana està en millors xifres que el Regne Unit i la majoria de turistes britànics no es mouen d'ací, sinó que actuem com una illa". Així i tot, s'ha mostrat esperançat que la situació canvie en la pròxima revisió – a la fi de juny -. "En eixe moment, tindrem una acceleració de la vacunació molt important després d'avançar la immunització de la població de 40 a 50 anys".
Destacats