Colomer reivindica els plans de dinamització i governança turística per a impulsar els recursos autèntics de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme participa en la inauguració de 'Miradors de L'Horta', festival de disseny i cultura que se celebra en l'horta valenciana

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en Albalat dels Sorells en la inauguració de 'Miradors de L'Horta'
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en Albalat dels Sorells en la inauguració de 'Miradors de L'Horta'

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en Albalat dels Sorells en la inauguració de 'Miradors de L'Horta', festival de disseny i cultura que se celebra en l'horta valenciana.

En aquesta edició, el festival compta amb set obres d'art efímer exposades en diferents ubicacions de l'Horta Nord i una àmplia programació d'activitats paral·leles.

Durant la inauguració, Colomer ha reivindicat "la importància dels plans de dinamització i governança turística per a impulsar i valorar els recursos singulars i autèntics del nostre territori" i ha recalcat que "és molt important aprendre que el camí de la interdependència és l'únic que existeix, i d'això van els nostres plans de governança, on tots treballem per un mateix objectiu".

En aquesta línia, ha recordat que "tenim 22 plans de dinamització i governança turística en tota la Comunitat" i que "en la Mancomunitat del Carraixet heu sabut descobrir el vostre relat i traçar un camí al voltant, on l'art, la gastronomia, l'horta, i el disseny us fan únics".

Francesc Colomer també ha destacat que "tenim objectius immensos per a aconseguir el nostre model turístic més competitiu i atractiu, i hem de caminar junts per a aconseguir-los", al mateix temps que ha incidit en què "la resposta i la remuntada reputacional que necessitem vindrà de la mà del turisme, que a més també és la més competitiva".

Pla de Dinamització de la Mancomunitat del Carraixet

La Mancomunitat del Carraixet és beneficiària d'un Pla de Dinamització i Governança Turística de Turisme Comunitat Valenciana. Aquest pla s'instrumenta a través d'un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i diferents entitats com la Diputació de València i la Mancomunitat del Carraixet.

L'import global del conveni ascendirà a 390.000 euros, dels quals Turisme CV aporta 130.000, diputació de València aporta altres 130.000 euros i la resta la mancomunitat.

Una de les actuacions que es duen a terme mitjançant aquest Pla de Dinamització i Governança Turística, és la realització del festival Miradors de l'Horta, festival de disseny i cultura que reflexiona sobre el desenvolupament sostenible i la relació entre els territoris agrícola i urbà.

L'epicentre d'aquest festival és la instal·lació d'una sèrie d'obres efímeres en el cor de l'horta que serveixen de reflexió i de contenidor de les diferents activitats culturals i gastronòmiques que es duen a terme en el festival.

En l'edició d'enguany, la temàtica se centra en la reflexió de les diferents vies de desenvolupament econòmic, social, cultural i mediambiental de l'horta que aporten contingut a la seua posada en valor i conservació en el futur.

Arxivat a:

Destacats