Colomer reivindica el paper de l'hostaleria "no només per la seua aportació al PIB, sinó per una necessitat de remuntada emocional"

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la campanya de Conhostur
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la campanya de Conhostur

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reivindicat "el paper de l'hostaleria no sols per la seua aportació al PIB, sinó per una necessitat de remuntada emocional".

Colomer ha participat en la presentació de 'Comunitat Valenciana: destinació gastronòmica amb 'estrella'', la nova campanya impulsada per la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, juntament amb el president de Conhostur, Manuel Espinar.

També han assistit a la presentació xefs de renom en la Comunitat Valenciana, com Begoña Rodrigo del restaurant La Salita (1 estrella Michelín i 2 soles Repsol), Susi Díaz de La Finca (1 estrella Michelín i 2 soles Repsol) i Raúl Resino del Restaurant Raúl Resino (1 estrella Michelín i 1 sol Repsol); a més de la sommelier Manuela Romeralo del Restaurant Llisa Negra by Quique Dacosta.

'Comunitat Valenciana: destinació gastronòmica amb 'estrella'' és la nova campanya impulsada per la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, per a enaltir la grandesa, excel·lència, qualitat i distinció dels vins, gastronomia, productes de l'horta, de la mar, i de tots els agents que fan que la Comunitat Valenciana siga una destinació culinària de referència a nivell mundial.

Cal ressaltar que Conhostur i Turisme Comunitat Valenciana han convidat a aquesta presentació a periodistes gastronòmics, influencers especialitzats en gastronomia, així com a operadors turístics.

Els 40 convidats a aquesta presentació, que ha tingut lloc en el restaurant La Salita, han pogut gaudir d'un esmorzar elaborat per tres Xefs Estrella Michelin, referents de la cuina de la Comunitat Valenciana: Begoña Alonso, Susi Díaz i Raúl Resino.

La Comunitat es consolida com a destinació gastronòmica

La dieta mediterrània es tracta d'un dels pilars fonamentals de la cuina mundial, respectada i admirada des de totes les parts del món. La seua fama global i els seus beneficis nutricionals són tals que, en 2013, la Unesco va declarar la dieta mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, situant-la en primera línia dels béns intangibles mundials.

Dins d'aquest tipus de dieta, la gastronomia de la Comunitat Valenciana es posiciona com un dels seus majors exponents i els seus plats i productes agroalimentaris consoliden a aquesta regió com una destinació gastronòmica única.

Els premis i reconeixements de l'hostaleria de la Comunitat Valenciana mostren la qualitat del sector. Així, la Comunitat compta amb 125 restaurants dins de la Guia Michelin 2020 (27 d'ells amb una o diverses Estrelles), 66 fan el propi amb Soles Repsol i 38 disposen del distintiu Bib Gourmand.

A més, València acollirà el pròxim 14 de desembre la gala de les estrelles Michelin 2021 en el Palau de Les Arts, on es desplaçaran els màxims exponents d'aquest sector per a recollir els guardons gastronòmics.

Destacats