Colomer reconoce el esfuerzo colectivo del sector turístico de La Canal de Navarrés y Xátiva por construir un modelo sostenible basado en la calidad

El secretari autonòmic ha entregat a Quesa els distintius SICTED a sis entitats de la Canal de Navarrés i deu serveis turśtics de Xàtiva

Guardar

Entrega a Quesa dels distintius SICTED a entitats i serveis turśtics de la Canal de Navarrés i Xàtiva
Entrega a Quesa dels distintius SICTED a entitats i serveis turśtics de la Canal de Navarrés i Xàtiva

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reconegut "l'esforç col·lectiu del sector turístic tant de la comarca de la Canal de Navarrés, com del municipi de Xàtiva, per apostar pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí, SICTED, i construir així, un model sostenible basat en la qualitat certificada".

Colomer s'ha desplaçat al municipi de Quesa on ha participat en el lliurament dels distintius SICTED a 6 entitats de la Canal de Navarrés, juntament amb la presidenta de la Mancomunitat de la comarca, Carolina Más.

La Canal de Navarrés, exemple de cohesió d'un territori turístic

Per al titular de Turisme "la incorporació de la Canal de Navarrés al programa és molt significativa, perquè supera la visió estrictament local, i agrupa municipis d'un mateix territori turístic". En aquest sentit, ha volgut posar l'accent en "la governança, la cohesió i la suma de tota la comarca en un programa comú que permet avançar en protocols de qualitat certificada".

Així mateix, Colomer ha declarat que "el turisme requereix de les administracions públiques, però també de la iniciativa privada, d'aquells que tinguen la visió d'invertir, des de negocis familiars i empreses locals, que són essencials en aquesta proposta de qualitat turística".

D'aquesta manera, Francesc Colomer ha advocat per "apostar per la qualificació i començar a sembrar i tindre aqueixa voluntat de constància, per a construir un model sostenible, capaç de buscar el reposicionament i la rellevància dels productes, de la singularitat i de l'autenticitat que aporta aquesta comarca al conjunt de la Comunitat Valenciana".

10 nous serveis de Xàtiva certificats pel SICTED

Després de l'acte de lliurament dels distintius, el titular de Turisme s'ha desplaçat a Xátiva, on ha participat també, juntament amb l'alcalde de la localitat, Roger Cerdà, en l'acte de reconeixement i lliurament de certificats a 10 noves entitats i serveis del municipi. A més, altres 6 entitats de la localitat han renovat el seu certificat.

Allí, Colomer ha recalcat que "aquest programa ens permet visualitzar una victòria d'equip". Al mateix temps que ha assenyalat que "el turisme sempre ajuda, fins i tot als sectors que puguem pensar, que no formen part d'aquest".

"Aquest és un camí de constància - ha continuat el Secretari Autonòmic-, que ens vacuna contra l'amateurisme i l'espontaneïtat sense planificacions". Per a Francesc Colomer "la qualitat no s'improvisa, se certifica a través de paràmetres i procediments establits".

Per part seua, l'alcalde de Xátiva, Roger Cerdà, ha reconegut "el doble esforç que ha suposat a les empreses mantindre la qualitat en els seus serveis en un moment com el que hem viscut". Així mateix, ha apuntat que "les expectatives de creixement del sector són positives i, des de les administracions apostarem per projectes que milloren el destí i ens incloguen en el mapa de la qualitat".

La Comunitat Valenciana és el primer destí nacional en serveis certificats

Cal recordar que la Comunitat Valenciana compta actualment amb 1.257 serveis certificats amb aquest distintiu de qualitat SICTED, la qual cosa representa més del 20% nacional i la situa com la primera comunitat autònoma en nombre de serveis distingits.

Així mateix, en 2021 l'increment en el nombre de serveis certificats en la Comunitat Valenciana ha sigut pròxim al 25%, enfront de la pujada del 3,84% que s'ha experimentat a nivell nacional.

Destacats