Colomer reafirma el compromís de Turisme per a promocionar la Comunitat com una destinació oberta, diversa, inclusiva i accessible

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en FITUR
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en FITUR

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reafirmat el compromís de la Generalitat per a promocionar la Comunitat Valenciana com un destí obert, divers, inclusiu i accessible.

El responsable de Turisme ha presentat en l'espai Fitur Gai LGBT+ 'Comunitat Valenciana, Mediterrani en Viu i per a tots' on ha destacat que "aquest segment connecta amb una demanda que busca destins oberts i plurals" i ha incidit en què "junts hem de formar una conjura col·lectiva de països sense fronteres".

Colomer ha recordat que el Gai Games 2026 de la ciutat de València "ens reposicionarà a nivell internacional", però també ha recalcat el treball que realitza Benidorm per a impulsar el turisme LGBT, i ha assenyalat que "Alacant i Castelló també han entés en abraçar aquest segment".

En aquest sentit, Francesc Colomer ha assenyalat que "darrere de les ciutats que organitzen l'Orgull LGBT hi ha valors i sensibilitat, que són els que marquen el so de la vida quan es mou i avança cap avant".

Comunitat Valenciana, destinació de turisme inclusiu

Un altre dels actes destacats de vesprada ha sigut el reconeixement de la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física, Predif, a la Comunitat Valenciana com a destinació de turisme inclusiu, així com el lliurament dels distintius 'Tur4all' a recursos i establiments turístics accessibles de la Comunitat Valenciana.

El titular de Turisme ha destacat que "les destinacions han d'avançar cap a l'accessibilitat també per a ser competitius en un mercat cada vegada més exigent", al mateix temps que ha recalcat que "el turisme inclusiu és una manera de ser i estar en el món" i ha manifestat "zero conformisme de cara al futur, hem de sentir-nos concernits en aquesta baralla per a aconseguir la igualtat real".

14 associacions s'adhereixen a l'Exquisit Mediterrani

Durant el certamen, Colomer també ha presidit l'acte de L'Exquisit Mediterrani, on 14 associacions empresarials de la Comunitat Valenciana han signat l'adhesió a la xarxa gastroturística valenciana i la seua marca

L'Exquisit Mediterrani, per a fomentar i promocionar el turisme gastronòmic com a mitjà de posicionament i diversificació, a través de la coordinació i cooperació publicoprivada.

Colomer ha recordat que la marca L'Exquisit Mediterrani "és un plantejament en xarxa", al mateix temps que ha mostrat gratitud "a totes les associacions que hui s'han incorporat a la marca".

En concret, han subscrit l'adhesió a L'Exquisit Mediterrani l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Castelló (ASHOTUR); la Federació Empresarial d'Hostaleria de València; la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR); la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR); l'Associació Empresaris d'Hostaleria i Turisme Marina Alta (AEHTMA); l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (HOSBEC).

També l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Benidorm (ABRECA); l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant (APEHA) / Federació Empresarial d'Hostaleria Província d'Alacant (FEHPA); l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turístics d'Alacant; l'Associació de Restaurants d'Alacant (LLAURA); l'Associació Provincial Turisme Alacant Interior; l'Associació Empreses d'Hostaleria de Torrevella i Comarca; l'Acadèmia de Gastronomia de CV; i l'Associació de Professionals de la cuina de la Comunitat Valenciana.

Destacats