Climent veu "positiva" la futura Llei d'Habitatge si realment serveix per a "generar equilibri i cohesió social"

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent
El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha volgut mostrar-se "caut" fins a conéixer el text complet de l'avantprojecte de Llei d'Habitatge acordat per PSOE i Unides Podemos, però mancant les negociacions que es produïsquen en el debat pressupostari, cree que "si guanyem equilibri, si genera més cohesió social i realment fa que la gent que no pot accedir a l'habitatge puga accedir, llavors des del meu punt de vista serà positiu".

Climent, que ha realitzat aquestes declaracions després de la inauguració del 'I Congrés de Seguretat Industrial de la Comunitat Valenciana' en ser preguntat per la futura norma, ha volgut deixar clar que "el camí serà bastant llarg", atés que encara "ha d'haver-hi un debat en el Parlament i ací és quan es faran les esmenes, els canvis i propiciarem una llei que supose que encara té un llarg recorregut".

En aquest sentit, el conseller ha apuntat que "tot el que servisca per a generar equilibri social i cohesionar més la societat jo estaré a favor".

PREMISSES: FINANÇAMENT AUTONÒMIC

Per al conseller el més important és que el Govern aprovarà els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i els portaran al Parlament, on "hi haurà debat de pressupostos". Ací, el seu company en Compromís, el diputat Joan Baldoví, "haurà de posar unes premisses damunt de la taula", ha apuntat.

Entre aquestes premisses, Climent ha apuntat al finançament autonòmic i ha recordat que "cal tindre ja eixe document que la ministra s'ha compromés el mes de novembre per a poder debatre-ho". També ha citat el pes de les infraestructures d'acord amb el pes poblacional de la Comunitat Valenciana i "cosa que és més important: que s'execute" el pressupost i que al final de l'exercici no s'haja executat només el 2% o el 3%.

"I alguna cosa més plantejarem al Govern perquè eixos PGE puguen anar cap avant. L'important és que el document arribe al Parlament i a partir d'ací, debat i negociació política", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats