Climent: "Els valors que representa el cooperativisme haurien de ser utilitzats com a referència en aquests moments econòmics convulsos"

Guardar

El conseller Rafa Climent en el Dia Mundial del Cooperativisme
El conseller Rafa Climent en el Dia Mundial del Cooperativisme

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "els valors que representa el cooperativisme, com la responsabilitat, la democràcia, la igualtat, l'equitat i la solidaritat, haurien de ser utilitzats com a referència en moments econòmics convulsos com aquests".

Per això, ha destacat,"hem de fomentar que el cooperativisme tinga un protagonisme cada vegada major en l'economia, i es convertisca en un dels pilars sobre els quals s'assente la transformació del model econòmic".

El conseller ha clausurat la jornada "Construint un món millor", organitzada per Concoval, amb motiu del Dia Internacional de Cooperativisme. Durant aquesta jornada s'han entregat els premis a les cooperatives COCALNI i TECNINAU.

Segons ha ressaltat Climent, "el cooperativisme ha fet molt, però encara li queden importants reptes de futur per a adaptar-se a les noves exigències dels mercats, i per a continuar creixent i transformant el model de desenvolupament actual per un altre basat en valors".

En aquest sentit, la Conselleria d'Economia Sostenible pràcticament ha quintuplicat des de 2015 les ajudes directes en pública concurrència per al sector cooperatiu, i el Pla Fent Cooperatives ha permés la posada en marxa de polítiques innovadores en el cooperativisme valencià, en àmbits com l'emprenedoria, l'habitatge, la conversió d'empreses en cooperatives, la investigació o l'agilitació administrativa:

El programa LLAMP, que fomenta la innovació social a través de l'emprenedoria de triple impacte, connectat també amb l'estratègia d'emprenedoria i on l'emprenedoria col·lectiva té un paper destacat.
El programa Base Viva, de foment de la col·laboració pública-cooperativa per a facilitar l'accés a habitatges cooperatius en règim de cessió d'ús.
El Programa salva la teua empresa, per a la transformació cooperativa d'empreses en crisis o amb difícil relleu.
Els laboratoris de transformació social, en l'àmbit de la investigació científica.
El desenvolupament de la Finestreta Única Registral, per a introduir major agilitat en els procediments de registre en la comunitat valenciana.
Cooperativisme valencià

La Comunitat Valenciana és un exemple d'una llarga tradició d'economia social en forma de cooperativisme, característica de les regions mediterrànies del sud Europa, que ja que suposa el 7,1 % del nostre PIB, i un volum d'ús de 59.000 ocupacions.

Compta amb més de 2.600 cooperatives, dues d'elles CONSUM i ANECOOP, que són a més empreses tractores de l'economia valenciana.

El sector cooperatiu valencià també es caracteritza per tindre una gran transversalitat, ja que és present en molts sectors, des de l'educació, a l'agricultura, el treball i l'habitatge i el crèdit, fins i tot és una de les poques regions que conserva fins al sector energètic, amb les cooperatives elèctriques.

Arxivat a:

Destacats