Climent: "El Valencian Investment Desk és el 'partner' perfecte per a qualsevol projecte d'inversió a la Comunitat Valenciana"

Les inversions estrangeres han ascendit a 2.036 milions d'euros en 2022, un 135% més que l'any 2021

Guardar

El conseller d'Economia, Rafa Climent, a la claura de l'esveniment organizat per Valencian Investment Desk
El conseller d'Economia, Rafa Climent, a la claura de l'esveniment organizat per Valencian Investment Desk

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha clausurat aquest matí l'esdeveniment organitzat pel Valencian Investment Desk, el departament encarregat de l'atracció d'inversions a la Comunitat, en el qual s'ha analitzat el posicionament de la Comunitat Valenciana en el mapa internacional i s'ha fet balanç dels projectes atesos per aquest departament.

En la seua intervenció, Rafa Climent ha destacat que "la Comunitat Valenciana està, per fi, en el mapa de les inversions internacionals," tal com indiquen les dades registrades.

"L'any 2022, la inversió estrangera a la Comunitat ha superat els 2.036 milions d'euros, la xifra més alta de l'última dècada i un 135% més que l'any 2021 i el segon millor registre històric", ha destacat el titular d'Economia.

Tot això sense que es comptabilitze en aquesta xifra la inversió prevista en la gigafactoria ni altres grans operacions que s'han comentat durant la jornada, que ha comptat amb la participació de la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, el soci director de Sifdi, Andrés García, així com a representants de les empreses implantades a la Comunitat Valenciana Zschimmer & Schwarz Espanya, MaibornWolff Spain SL i Kongsberg Maritime Spain, SL i de l'organisme internacional United Nations International Computing Centre, UNICC.

A l'esdeveniment, celebrat a València, han assistit un centenar de prescriptores, professionals i agents involucrats en la implantació d'empreses a la Comunitat Valenciana als quals s'ha explicat els serveis prestats pel departament d'inversions depenent de la Conselleria d'Economia Sostenible.

Climent ha explicat que projectes com el de la gigafactoria actuen com un element d'atracció i de promoció del nostre territori, però "el percentatge més gran d'inversió es deu a l'aposta de xicotetes i mitges empreses que aposten per invertir en el nostre territori".

En aquesta aposta, les empreses compten amb el Valencian Investment Desk (VINYA), el departament depenent de l'Ivace i encarregat de l'atracció d'inversió a la Comunitat com un "partner i un aliat de sol a sol, que s'adapta a les necessitats de les empreses i ofereix solucions ad hoc".

En aquest sentit, Climent ha felicitat al departament, que ha atés en 2022 un total de 92 projectes d'inversió, el nombre més gran des que es tenen registres, i que, en coordinació amb la resta d'agents, professionals i administració, està col·laborant en la consecució d'unes xifres realment positives per a la Comunitat i per a la reactivació del teixit empresarial.

"El Valencian Investment Desk és l'aliat idoni per al desenvolupament de qualsevol projecte d'inversió a la Comunitat Valenciana, amb una gestió d'acompanyament constant al projecte en la qual actua d'interlocutor amb la resta d'administracions," ha assenyalat el titular d'Economia Sostenible.

Climent ha destacat també l'elevat percentatge de reinversions. "Fins a un 76% de la xifra d'inversions correspon a reinversions el que ens indica que les empreses "no solament aposten per la Comunitat sinó que es reafirmen en la seua decisió i amplien els seus projectes i la seua inversió", ha indicat.

Empreses que reconeixen a la Comunitat Valenciana avantatges estratègics i competitives per al desenvolupament de la seua inversió, per al desenvolupament de la seua estratègia. "Perquè la Comunitat Valenciana és un partner fiable", ha destacat Climent.

Balanç VINYA

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha sigut l'encarregada d'analitzar les xifres del departament d'inversions, que ha atés enguany 92 projectes d'inversió.

Per sectors, tal com ve succeint en els últims exercicis, quasi el 30% dels projectes atesos pertanyen al sector TIC, seguit per automoció i components d'automoció representant un 7%, i sectors tan diversos com a energia, farma, agroalimentari, béns d'equip, metalmecànica, construcció, medical devices, bateries i reciclatge, entre altres.

Per països de procedència, Europa concentra el 40% dels projectes, seguit d'Amèrica del Nord, amb un 25%, Àsia amb un 13%, Amèrica Llatina (5%), Oceania (4%), i, en últim lloc, Àfrica (1%). El 13% restant es tracta d'informació no proporcionada.

Quant a la inversió, cal indicar que moltes de les empreses amb projectes d'inversió que sol·liciten informació i assessorament per a la seua possible implantació a la Comunitat Valenciana, no proporcionen les dades d'inversió ni ocupació previstes.

De les dades disponibles, la inversió mitjana se situa en el rang de menys de 10 milions d'inversió (26 projectes); no obstant això, ha sigut l'any amb major nombre de projectes que supera el rang dels 250 milions d'euros, situant 3 d'ells en un rang superior als 1.000 milions d'inversió.

Quant al nombre d'ocupacions estimades en els projectes d'inversió atesos, cal destacar que el 17% dels projectes atesos preveu una contractació superior a les 250 persones, i que en 6 projectes s'estima la creació de més de 1.000 llocs de treball.

Destacats