Climent: "El gran desafiament de l'automoció és evolucionar per a contribuir a una mobilitat sostenible i una aposta decidida pel vehicle elèctric"

El conseller considera que el sector ha de preparar-se per a no dependre de països llunyans respecte al subministrament d'elements importants per a la seua producció

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha participat en la Trobada de Concessionaris Oficials a València de Facunauto
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha participat en la Trobada de Concessionaris Oficials a València de Facunauto

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que "el gran desafiament al qual s'enfronta l'automoció és ser capaç d'evolucionar per a contribuir a una mobilitat sostenible, la qual cosa implica una descarbonització de la mobilitat i una aposta decidida per la implantació del vehicle elèctric".

Climent ha participat en la Trobada de Concessionaris Oficials a València de Facunauto, la patronal que integra les associacions de concessionaris oficials de turismes i maquinària agrícola, organitzat al costat de Femeval.

El conseller ha explicat que "la indústria, i en aquest cas el sector de l'automòbil, ha de preparar-se per a no dependre de països llunyans respecte al subministrament d'elements tan rellevants per a la seua producció com els microprocessadors, com tampoc de les bateries elèctriques, que són imprescindibles per a les noves generacions de vehicles".

En aquest sentit, "urgeix relocalitzar la indústria, i apostar per una indústria pròpia en components tecnològics i d'alt valor afegit per a sectors com el de l'automoció".

El conseller s'ha referit al paper clau dels concessionaris com una baula més del sector de l'automoció, a l'hora de transmetre a la ciutadania els avantatges dels vehicles elèctrics i híbrids, "que permeten una mobilitat més sostenible i descarbonitzada".

Pla Moves

El conseller ha destacat que el sector i la Conselleria d'Economia "estem treballant conjuntament", ja que "des d'Ivace estem promovent les ajudes Moves que gestionen els mateixos concessionaris i es constata que estem en la mateixa línia de realitzar una transformació ecològica i considerar-la no com un desafiament, sinó com una oportunitat per a reactivar les vendes i establir les bases de futur del sector".

Les ajudes en la Comunitat Valenciana per a l'adquisició de vehicles elèctrics, compten amb un pressupost fins a 2023 de 30 milions d'euros.

Ivace Energia, a través del programa Moves III, atorga subvencions de 7.000 euros per als particulars, autònoms i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs i de 5.000 euros per als híbrids endollables.

Els concessionaris adherits al programa són els qui tramiten les ajudes de les persones que compren aquests vehicles.

Destacats