Climent anuncia un pla pioner per a crear un clúster de salut en la Comunitat Valenciana

Es tracta d'evitar la dependència de països tercers en el proveïment de productes essencials, i implicarà a tots els sectors productius perquè les empreses treballen de manera transversal

Guardar

280720_Pro_Safe_Plus
280720_Pro_Safe_Plus

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat un pla pioner per a crear un clúster de salut en la Comunitat Valenciana.

"En aquests moments és important marcar una prioritat des de les institucions i això és el que farem a través d'un pla pioner com és el clúster de salut i pensem que aquest clúster és transversal", ha assenyalat el conseller.

Segons Climent, "hem de capitalitzar-ho en tot el territori i fer que tots els nostres sectors productius s'impliquen, el metal·lomecànic, el tèxtil, el calçat, el farmacèutic, el clínic, fins i tot el turisme de salut, de manera que les nostres empreses comencen a treballar de manera transversal, no de forma compartimentada", ha explicat Rafa Climent.

El conseller ha visitat l'empresa ProSafe Plus, situada al parc industrial d'Elx, que es dedica a la fabricació i comercialització de productes sanitaris i higiènics, i que ha sigut creada en dos mesos arran de la pandèmia COVID-19.

Per a Climent, "hem de reflexionar sobre el que ens ha passat i sobre que hem d'anar cap a una indústria de proximitat per als productes essencials".

"És clar que la nostra economia depén de tercers països i això fa que patim davant qualsevol crisi, però especialment davant una de caràcter sanitari i, per això, la indústria productiva és essencial per al nostre desenvolupament, sobretot la de productes bàsics per a la vida", ha assegurat.

El conseller ha volgut posar en valor que "molts industrials del nostre territori han demostrat resiliència i capacitat d'adaptació a situacions difícils" com una pandèmia i "hi ha hagut molta relocalització en la nostra indústria, reconversió i també s'han generat moltes oportunitats, com és l'exemple de Manuel Fernandez, fundador de ProSafe Plus, que abans de la COVID-19 estava en el sector metal·lomecànic i ara fabrica en el tèxtil".

En aquest sentit, el conseller ha recordat que des de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), s'han activitat ajudes de 5 milions per a adaptar a les empreses al teletreball i una altra línia d'ajudes per valor de 5 milions d'euros per a les empreses que hagen decidit reconvertir la seua activitat per a fabricar material sanitari, i "estem refent les ajudes del Pla Estratègic de la Indústria".

Fabricació de productes sanitaris

Pro Safe Plus és una empresa que projecta, produeix, distribueix i comercialitza una amplíssima gamma de màscares quirúrgiques i equips de protecció de la més alta qualitat i total traçabilitat, comptant per a això amb els mitjans productius més avançats.

El sistema de treball focalitzat en una automatització completa, traçabilitat total i l'ús dels mitjans més exigents de control de qualitat fa de les instal·lacions de Pro Safe Plus una referència europea i mundial quant a mitjans productius.

Arxivat a:

Destacats