Baixada d'impostos i impuls de les polítiques socials, claus del programa electoral del PP de Mazón per al 28M

El candidat popular a la Generalitat Valenciana presenta el seu programa electoral i detalla les mesures econòmiques i de fiscalitat, sanitat o educació que durà a terme

Guardar

El president del PPCV i candidat a la Generalitat, Carlos Mazón
El president del PPCV i candidat a la Generalitat, Carlos Mazón

"El programa de govern per a engegar el canvi a la Comunitat Valenciana". Así descriu Carlos Mazón, candidat del Partit Popular a la Generalitat Valenciana, el seu programa electoral amb el qual es presenta a les pròximes eleccions autonòmiques que se celebraran el 28 de maig.

"És un projecte per a tots que baixa els impostos, activa l'economia i posa el focus en les polítiques socials. És un programa real perquè hem volgut posar mesures que siguen executables perquè aqueix és el nostre major objectiu. No volem anuncis, volem realitats per a la nostra terra", va destacar el candidat popular durant la seua presentació enfront d'una barraca.

En aqueix sentit, el programa està conformat per 2000 mesures concretes "que abasten tots els aspectes socials i econòmics". A més, el líder del PP valencià també ha expressat el seu compromís d'engegar un centenar de mesures immediates si arriba a la Generalitat centrades a baixar i eliminar impostos, la reivindicació per l'aigua i el finançament "que necessita la Comunitat Valenciana", ha detallat Mazón.

"Aquest programa per al 28M té com a objectiu primordial aconseguir una Comunitat competitiva, moderna i una terra d'oportunitats. Impulsar el creixement econòmic, fomentar l'estalvi i la inversió, facilitar l'accés a l'habitatge, recolzar als professionals i autònoms és possible amb la reforma fiscal del PPCV".

Presentación del programa electoral de Carlos Mazón para las próximas elecciones
Presentació del programa electoral de Carlos Mazón per a les pròximes eleccions

A més, Mazón ha assegurat que el PPCV reduirà els càrrecs de lliure designació i assessors al 50 %, amb un màxim de deu conselleries, i farem el sector públic empresarial i fundacional més eficient. És fonamental eliminar burocràcia simplificant l'administració, a través del Pla Simplifica, amb la finalitat de generar un clima atractiu per als ciutadans i les empreses".

En quan a fiscalitat, Mazón ha presentat la reforma fiscal del PPCV que, segons exposa, "suposa el pla de baixada d'impost més ambiciós que mai s'ha engegat a la Comunitat". "A aquestes rebaixes s'uneixen desgravaments fiscals importants per a molts col·lectius com els esportistes, les persones majors, les despeses generades per patir qualsevol patologia assimilada a problemes de la salut mental, dany cerebral, alzheimer i malalties cròniques o rares", ha assegurat.

El PP de Mazón situa les polítiques socials en el centre del seu programa electoral

En l'àmbit sanitari, Mazón proposa solucionar "el problema de les llistes d'espera" amb una llei de temps màxim que regularà un període màxim en el qual es pot trobar un pacient en llista d'espera per a qualsevol prova diagnòstica o quirúrgica. El candidat també proposa "blindar" el pressupost en Sanitat amb l'objectiu que siga, almenys, un 30 % del pressupost total.

Entre les mesures també es contempla "un pla de xoc per a eliminar la llista d'espera en dependència, tant les prestacions econòmiques vinculades al servei, com els serveis de Teleasistencia i Ajuda a domicili, i escurçant els terminis de valoració de la dependència", explica Mazón.

En matèria d'educació , el president del PPCV ha recordat que l'educació de 0 a 3 anys serà gratuïta per a totes les famílies i es tornarà a impartir l'assignatura de música en l'ESO. "Engegarem la quota zero a través d'una línia de subvenció per a les dones autònomes que es reincorporen a la seua activitat laboral després de la maternitat garantint que aquesta ajuda arribe fins als 24 mesos posteriors", proposa Mazón.

Un aula de un colegio de València
Un aula d'un col·legi de València

"Amb el PPCV l'habitatge serà un dret social perquè construirem 10.000 nous habitatges i engegarem ajudes dirigides als joves menors de 35 anys i rebaixarem l'impost de l'habitatge", ha afirmat. Així mateix, Mazón ha anunciat la promoció perquè es puguen construir habitatges protegits i mesures econòmiques i fiscals encaminades a afavorir la compra o l'alquilery que "facilitar l'accés a l'habitatge serà una prioritat" amb l".

Destacats