Ciutadans subratlla l'error que suposa la taxa turística i "dona la mà per a dur a terme polítiques assenyades per al turisme"

Gracia insta als socialistes a "no acatxar el cap davant els seus socis" i a ajudar a un sector que encara no s'ha recuperat

Guardar

El diputat autonòmic de Cs a Les Corts Valencianes, Carlos Gracia
El diputat autonòmic de Cs a Les Corts Valencianes, Carlos Gracia

Ciutadans (Cs) ha subratllat l'error que suposa la taxa turística i ha donat la mà "per a dur a terme polítiques assenyades i de recuperació per a aquest sector econòmic". El diputat autonòmic de Cs en Les Corts Valencianes, Carlos Gracia, ha manifestat hui, en la compareixença del secretari autonòmic de Turisme, en comissió parlamentària, Francesc Colomer, el "rebuig absolut" a la taxa turística i ha agraït la postura de Colomer de "franquesa i fins i tot valentia davant aquest impost".

Gracia ha explicat que "el turisme és el manteniment de desenes de milers de famílies en la nostra Comunitat, suposa un 15% del PIB i 4.000 milions d'euros". "No entenem que els continuen posant pedres en el camí a un sector que ja ha patit bastant amb la pandèmia i encara no s'ha recuperat", ha manifestat el diputat.

A més, Gracia ha afegit que "al final seran els valencians els qui acabaran pagant 10 milions més a l'any, ja que suposen el 20% dels turistes en la nostra comunitat" i ha retret als socialistes al fet que "acatxen el cap davant els seus socis, ja que no és una decisió consensuada amb el sector turístic ni amb els ens locals".

En aquesta línia, el diputat liberal ha conclòs amb què "augmentar impostos no significa recaptar més, per això Cs proposa mesures d'ajuda al turisme com la creació d'un PERTE propi, revisar els preus de l'IMSERSO i crear un Bo Sènior, i crear una Conselleria pròpia per a aquest sector."

Arxivat a:

Destacats