Ciutadans se centra en els joves: proposa complements salarials, ajudes per a comprar un habitatge i un fons família

Les esmenes parcials del grup liberal als pressupostos plantegen un fons de reconstrucció de 1.400 milions d'euros

Guardar

La síndica de Cs a Les Corts valencianes, Ruth Merino
La síndica de Cs a Les Corts valencianes, Ruth Merino

Ciutadans (Cs) ha centrat les seues esmenes als Pressupostos de la Generalitat (PGV) per a 2022 a fer costat als joves valencians amb les propostes de crear un pla de complements salarials, ajudes per a comprar un habitatge i la posada en marxa d'un fons família per a fomentar la natalitat. Així ho han avançat la síndica de Cs en Les Corts valencianes, Ruth Merino, i el portaveu d'Hisenda, Tony Woodward, els qui han apostat també per la creació d'un fons de reconstrucció dotat de 1.400 milions d'euros.

Entre les mesures per als joves, Ciutadans advoca per un pla de complements salarials dotat de 46 milions d'euros per a un complement perquè els joves arriben al salari mínim, un complement per a retindre talent i un complement per a fomentar l'autoocupació. A més, proposa destinar 30 milions per a una ajuda d'uns 20.000 euros a fons perdut per a garantir l'accés a l'habitatge dels menors de 35 anys i la creació d'un fons família de 73 milions que es materialitzaria amb un xec bebé de 200 euros mensuals.

A més, el grup liberal reclamarà la creació d'un fons verd de 9 milions d'euros per a impulsar projectes d'economia verda; un altre de 20 milions per a contractar pediatres i reduir les llistes d'espera sanitàries; un altre de 20 milions per a fer costat al sector agrícola; i un altre de 24 milions per als autònoms i pimes que s'hagen quedat sense ajudes.

Ruth Merino ha explicat que Cs també busca “garantir un futur sostenible, reforçar la sanitat, garantir la llibertat en l'educació i retallar la despesa supèrflua”. A més, ha anunciat que Cs tornarà a presentar les esmenes taronges que es van aprovar l'any passat i que encara no s'han complit, com la creació de places en residències, el bo per a aprendre anglés o la realització d'una auditoria en l'Administració per a garantir la seua eficiència.

Arxivat a:

Destacats