Ciutadans proposa un Pla d'Aprofitament Solar per a instal·lar plaques fotovoltaiques en els edificis

Guardar

El diputat de Cs a Les Corts, Carlos Gracia
El diputat de Cs a Les Corts, Carlos Gracia

Ciutadans (Cs) ha proposat un Pla d'Aprofitament Solar per a promoure i facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis públics i privats amb l'objectiu d'augmentar la proporció d'energia renovable en el conjunt de les fonts energètiques. Així ho ha explicat el diputat de Ciutadans en Les Corts valencianes Carlos Gracia, qui ha considerat que "aconseguir una energia assequible, segura, sostenible i moderna hauria de ser una prioritat per a les Administracions Públiques".

Carlos Gracia ha apostat per "impulsar les energies renovables per a dependre menys dels combustibles fòssils i de les energies d'origen contaminant" i ha considerat que "la Comunitat Valenciana pot fer molt més per a garantir un futur sostenible". "Cal apostar per les energies renovables d'una manera decisiva i sense pegats", ha afegit, al mateix temps que ha avançat que Cs també ha registrat una esmena als Pressupostos de la Generalitat (PGV) per a 2022 per a crear un Fons Verd de 9 milions d'euros per a impulsar projectes d'economia verda, economia circular o eficiència energètica.

La proposta del grup liberal reclama l'eliminació del requisit de llicència d'obra per a la instal·lació renovable en edificis residencials, l'extensió de l'obligació d'aprofitament solar d'edificis públics, l'impuls de l'eficiència energètica d'edificis destinats a serveis públics, prioritzant col·legis i instituts i la bonificació amb edificabilitat addicional a aquelles renovacions integrals d'edificis i promocions d'obra nova que siguen autosuficients energèticament.

Destacats