Ciutadans proposa incloure competències d'educació socioemocional per a garantir entorns educatius saludables

Merche Ventura defensa la importància d'incloure assignatures optatives relacionades amb la filosofia en l'ESO

Guardar

La síndica adjunta de Ciutadans (Cs) en Les Corts Merche Ventura
La síndica adjunta de Ciutadans (Cs) en Les Corts Merche Ventura

La síndica adjunta de Ciutadans (Cs) en Les Corts Merche Ventura ha proposat incloure de manera transversal competències d'educació socioemocional per a “promoure entorns educatius saludables” i ha defensat “la importància” que hi haja assignatures optatives relacionades amb la filosofia en tots els centres d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) de la Comunitat Valenciana.

El grup parlamentari liberal ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) que a més reclama al Govern central que promoga un pacte d'Estat per l'Educació, “que aposte per la qualitat educativa com a pilar fonamental del sistema”. També, que filosofia no quede exclosa del currículum educatiu a l'arbitrarietat de cada comunitat autònoma, sinó que siga una matèria comuna o assignatura optativa obligatòria.

Respecte a l'assignatura d'Història, Ventura ha apostat perquè es mantinga una explicació científica, basada en fets històrics i respectant la cronologia. Sobre aquest tema, ha explicat que el decret regulador dels continguts de l'ESO no inclou filosofia com a matèria i canvia l'assignatura d'Història perquè el seu estudi siga per temes. “La major presència de la tecnologia a les aules no ha de comportar una reculada en les assignatures lligades a l'humanisme”, ha denunciat, al mateix temps que ha considerat “essencial evitar la politització de l'educació”.

Arxivat a:

Destacats