Ciutadans proposa incentius fiscals per a potenciar la contractació dels menors de 35 anys

Guardar

Cristina Gabarda
Cristina Gabarda

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat implementar incentius fiscals per a potenciar la contractació dels menors de 35 anys en la Comunitat Valenciana després de la crisi de paralització econòmica causada pel coronavirus. "L'objectiu és minimitzar els efectes d'aquesta crisi en un col·lectiu que arrossega una situació laboral de precarietat des de 2008 i que, quan encara no ha acabat de recuperar-se, s'ha trobat amb aquesta garrotada", ha manifestat la diputada de Cs Cristina Gabarda.

"La meitat de la destrucció d'ocupació durant el coronavirus es troba en la franja d'edat per davall dels 35 anys, malgrat ser, precisament, una generació amb bona formació universitària o de cicles formatius, domini d'idiomes i especialització, en molts casos, amb màsters i postgraus", ha expressat. Per això, a través d'una Proposició No de Llei (PNL), Gabarda ha plantejat al Consell "augmentar els incentius a les empreses valencianes que mantinguen els llocs de treball als joves, els qui, en la Comunitat Valenciana, suposen el 21 per cent de la població total".

"La mal anomenada 'generació perduda' s'ha emportat la pitjor part d'aquesta crisi, amb unes xifres d'atur que van ascendir al març al 16 per cent entre els treballadors de 25 i 29 anys, i quasi un 14 per cent entre els de 30 i 44 anys", ha afegit al mateix temps que ha plantejat que "per part del Consell, es desenvolupen iniciatives amb el major consens possible per a disminuir la taxa d'atur entre els menors de 35 anys".

Destacats