Ciutadans proposa impulsar el xicotet comerç en zones rurals amb incentius fiscals i ajudes directes

Guardar

El diputat de Ciutadans en Les Corts Carlos Gracia
El diputat de Ciutadans en Les Corts Carlos Gracia

Ciutadans (Cs) ha proposat un pla d'impuls del xicotet comerç en zones rurals amb incentius fiscals i ajudes directes. Així ho ha anunciat el diputat de Cs en Les Corts valencianes Carlos Gracia, qui ha afirmat que “la despoblació és un dels principals reptes en aquests moments”, com demostra que en la Comunitat Valenciana hi haja 127 pobles en risc de desaparéixer, i ha considerat que “impulsar el comerç en aquestes zones és una fórmula clau per a combatre la despoblació”.

En aquest sentit, ha assenyalat que el comerç de proximitat ja era un sector en risc de manera prèvia a la pandèmia, a causa de la gran competència amb grans plataformes de venda en línia, franquícies i superfícies comercials, però el confinament i les restriccions per la pandèmia han provocat un auge del comerç electrònic, situació que s'ha vist accentuada en els municipis més xicotets.

Per això, segons ha comentat Gracia, el grup parlamentari ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) que aposta per elaborar un pla específic amb avantatges fiscals i administratives per a fomentar la presència d'aquesta mena de comerços en municipis amb el risc de despoblació, per impulsar un programa d'ajudes directes i per promoure una campanya de comunicació posant en valor el consum de productes de proximitat. En aquest sentit, ha qualificat d'“essencial” impulsar el consum local perquè aquests negocis puguen continuar oberts i continuen donant un servei als veïns d'aquests xicotets nuclis poblacionals.

“El comerç de proximitat s'ha convertit en un servei social de primera necessitat, per la qual cosa és responsabilitat de les Administracions Públiques que els xicotets comerços en zones rurals compten amb el suport institucional suficient per a fer front a una baixa demanda derivada del descens poblacional”, ha afegit el diputat de Ciutadans, al mateix temps que ha reclamat també “mesurades per a fomentar noves oportunitats d'ocupació”.

    Destacats