Ciutadans proposa al Consell destinar 5 milions per a crear el Bo Sènior

Gracia: "El sector necessita mesures urgents per a fer front a l'última estocada del Govern al programa de l'Imserso"

Guardar

El diputat de Cs Carlos Gracia
El diputat de Cs Carlos Gracia

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes proposa al Consell destinar 5 milions d'euros de la línia de subvenció del Programa Bo Viatge Comunitat Valenciana, per a crear un paquet específic destinat a persones majors empadronades en la Comunitat, un anomenat Bo Sènior.

El diputat liberal Carlos Gracia ha manifestat "gran preocupació" pel sector del turisme, ja que "la pujada dels costos de l'energia i la taxa d'inflació estan dificultant la recuperació d'aquest sector i s'està retardant la tornada a la normalitat d'aquestes empreses". "Per això necessitem més ajudes de caràcter urgent a un sector que abans de la pandèmia suposava un 16% del total de l'ocupació en el nostre territori", ha afegit.

Així mateix, el portaveu de turisme de la formació taronja en Les Corts, ha reclamat, que "el Govern d'Espanya ha de revisar el programa de viatges del Imserso i adaptar els seus preus al moment contextual en què ens trobem." Gracia ha assenyalat que "des del sector han recordat diverses vegades que no és la primera vegada que alerten sobre la inviabilitat de l'actual model de l'Imserso i la necessitat urgent de redactar un nou plec de condicions davant la situació d'alça de preus". "Necessitem mesures concretes i focalitzades a reactivar l'economia en el nostre territori durant els mesos de temporada baixa per això proposem la creació del Bo Sènior", ha manifestat.

A més, Ciutadans, també ha preguntat al govern central per la situació a la qual s'enfronta el programa Imserso. En aquest sentit, el diputat per Alacant de la formació liberal en el Congrés, Juan Ignacio López-Bas, i la diputada liberal Mari Carmen Martínez han registrat una sèrie de preguntes en les quals insten al Govern a explicar "per què ha decidit congelar els plecs de l'Imserso, un sector que no pot permetre's cap retard en la seua recuperació, i quina previsió preveuen per a aquest sector per a l'any pròxim amb aquesta decisió."

Arxivat a:

Destacats