Ciutadans presenta més de 200 al·legacions al pressupost de València

Guardar

Fernando Giner Ciudadanos
Fernando Giner Ciudadanos

El grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha presentat més de 200 reclamacions al pressupost municipal, entre altres qüestions per "falta de crèdit per al clavegueram, les platges, el canvi climàtic, educació infantil de 0 a 3 anys, jardineria, dotacions per a policies i bombers i l'EMT".

El seu portaveu, Fernando Giner, ha denunciat que les àrees "bandera" de l'alcalde, Joan Ribó, estan "infradotades" en el pressupost per a 2020. "És un pressupost contaminat, fruit del repartiment de poder entre Compromís i el PSPV, dos partits que han fet de tapar-se les misèries el punt principal del seu pacte de govern", ha censurat.

Al seu judici, Ribó "maltracta en el pressupost totes les àrees que, segons ell mateix, són els bastions del seu govern. Veurem com en menys de 30 dies hi ha modificacions de crèdits per a suplir la infradotació que té aquest pressupost", ha apuntat.

D'altra banda, ha denunciat que els comptes per a 2020 tenen "nombrosos incompliments normatius i errors comptables, entre ells 31 relacionats amb l'EMT". Aquests errors han sigut detectats a partir de documentació que apareix en els informes anuals d'Intervenció General de les actuacions de control en matèria d'ingressos, de control financer permanent en matèria de despeses i auditories, de l'exercici 2018.

En el cas de l'EMT, a més s'ha incorporat informació de legalitat i revisió operativa i l'auditoria de comptes i compliment. "L'estafa de l'EMT es podria repetir perquè no s'estan prenent les decisions per a evitar-ho", ha advertit Giner, qui ha qualificat de "temerari" per part de Ribó que "no s'hagen corregit els errors vinculats a l'estafa de l'EMT en aquest pressupost".

Entre aquests errors, ha destacat la falta de provisió del frau 4 milions patit per l'EMT, la falta d'ampliar l'abast de l'actual sistema d'informació considerant no sols la informació operativa i de gestió, sinó també d'informació economicofinancera, la inexistència d'implantar un sistema comptable en matèria de comptabilitat analítica i de redactar una Política de Seguretat Corporativa.

Per part seua, el regidor Rafa Pardo ha explicat que entre les principals reclamacions de Cs objecte de la impugnació del pressupost destaca el "tracte injust" que Ribó dóna als joves contractats per l'Ajuntament.

"El pressupost manca del crèdit necessari per a pagar als més de 300 joves contractats mitjançant programes d'ocupació, ja que no se'ls ha reconegut la categoria i el sou que es mereixen", ha denunciat.

Destacats