Ciutadans presenta una iniciativa per a impulsar l'emprenedoria en les universitats públiques

Llopis defensa que “donar suport a l'emprenedoria dels universitaris és clau per a millorar l'ocupabilitat dels estudiants que prop d'un 30% estan en atur”

Guardar

Fernando Llopis, diputat de Ciutadans en Les Corts
Fernando Llopis, diputat de Ciutadans en Les Corts

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha presentat una iniciativa, a través d'una Proposició No de Llei (PNL) davant la Comissió d'Educació, per a impulsar l'emprenedoria en les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. La proposta de Cs ha instat a dissenyar, en col·laboració amb les universitats públiques, de tot el territori valencià, un pla específic de mentorització en emprenedoria dirigida als estudiants universitaris que vulguen desenvolupar una idea de negoci.

El diputat autonòmic de Cs en Les Corts, Fernando Llopis, ha explicat que "prop d'un 30% de joves en la Comunitat Valenciana es troben en situació de desocupació", per això Llopis ha defensat "la necessitat urgent de dur a terme mesures per a millorar l'ocupabilitat i promoure l'emprenedoria universitària és clau". A més, el diputat ha criticat que "les universitats valencianes públiques no compten amb una estratègia definida per a promoure projectes o idees de negoci dels joves estudiants", i ha manifestat "la importància que les universitats tenen en el desenvolupament professional dels estudiants".

També, Llopis ha demanat a l'administració pública "secundar econòmicament la promoció de vivers d'empreses amb oficines a baix cost en les universitats públiques" a més d'"impulsar ajudes per a les empreses que acaben d'eixir al mercat". "Les universitats valencianes han de convertir-se en impulsores de projectes innovadors que inculquen la vocació emprenedora", perquè "l'emprenedoria és un element fonamental en l'ocupabilitat dels futurs diplomats i un dels paràmetres pels quals hauria de mesurar-se i valorar-se a les universitats" ha subratllat el parlamentari, qui ha exigit al Consell "dotar als estudiants de la Comunitat Valenciana de les millors oportunitats per a poder acomplir els seus projectes i idees empresarials".

Arxivat a:

Destacats