Ciutadans exigeix explicacions al Consell sobre els contractes d'emergència durant la pandèmia

Guardar

Tony Woodward, diputat de Ciutadans
Tony Woodward, diputat de Ciutadans

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes Tony Woodward ha reclamat explicacions al Consell sobre els contractes d'emergència signats durant la pandèmia. El diputat ha considerat "imprescindible" que els valencians "puguen conéixer a quins i a qui s'ha destinat cada euro de les arques públiques valencianes durant la pandèmia".

"Els moments crítics i d'incertesa viscuts durant els primers mesos de la pandèmia van fer prendre decisions precipitades per a adquirir material sanitari així com un altre tipus d'infraestructures o eines necessàries", ha assenyalat Woodward, per a qui això "no eximeix al Consell de llançar llum i ser cent per cent transparent respecte als contractes que es van signar des de les diferents Conselleries".

Per això, el grup parlamentari liberal ha registrat una interpel·lació per a saber "quina és la política general del Consell sobre aquestes contractacions" i una sèrie de preguntes per a saber quines accions s'estan duent a terme per a fiscalitzar els contractes i les possibles comissions pagades en l'adquisició de material sanitari durant la pandèmia.

"Els valencians mereixem conéixer el destí de fins a l'últim euro públic i, com a labor fiscalitzadora des de l'oposició, insistim a conéixer la lletra xicoteta de cada contracte amb la finalitat de detectar o evitar cap mena d'irregularitat", ha afegit. A més, per al diputat de Cs també és important aclarir si el Consell ha normalitzat les contractacions per la via d'emergència després de la pandèmia, ja que "des de la mateixa Agència Antifrau s'ha alertat que aquest tipus de contractacions per situació d'emergència han perdurat en el temps i, a vegades, es converteixen en l'escenari favorable per a la corrupció i les males pràctiques".

Arxivat a:

Destacats