Ciutadans exigeix ajudes directes per als gimnasos, reducció de l'IVA i reobertura dels centres a l'aire lliure o amb ventilació

Toni Cantó aposta per implementar la recepta mèdica i defensa que l'esport és salut, per la qual cosa caldria considerar-lo com a servei essencial

Guardar

cantó apoyo deporte
cantó apoyo deporte

El líder de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha exigit un pla d'ajudes directes per a les instal·lacions esportives, la reducció de l'IVA del 21 al 10 per cent i la planificació de la reobertura dels centres prioritzant els que compten amb ventilació.

El líder de Cs, que s'ha desplaçat al costat de la diputada de Cs Rosa Menor, a les pistes de pàdel d'un gimnàs de la ciutat de València, ha explicat que el seu grup parlamentari ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per a fer costat a aquest sector durament castigat per la pandèmia i per les restriccions, ja que ha patit pèrdues del 35 per cent de la facturació i preveuen que un de cada cinc gimnasos es veja obligat a tancar.

La PNL de Ciutadans proposa a més, el desenvolupament de programes d'activitat física i de salut mitjançant col·laboració publicoprivada, mesures fiscals sobre les quotes dels gimnasos i implementar la recepta esportiva per part dels centres d'atenció primària com a aposta per a la recomanació de la pràctica esportiva.

En aquest sentit, Toni Cantó ha subratllat que l'esport "no és sol oci, sinó que és salut", per la qual cosa hauria de tractar-se com a un "servei essencial". Per la seua part, la diputa de Cs Rosa Menor ha comentat diversos estudis que assenyalen que són espais segurs, ja que la taxa de contagi de coronavirus en ells és inferior al 0,5 per cent.

L'acte ha comptat també amb la presència de la tricampiona d'aeròbic del món, Carmen Valderas, i pel president i vicepresident de la Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives, Juan Carlos Pantoja i Javier Soler, respectivament. Aquest sector compta amb més de 500 centres a la Comunitat Valenciana i dona treball a més de 20.000 persones.

Arxivat a:

Destacats