Ciutadans denuncia que el tripartit vote en contra d'impulsar les renovables en plena emergència energètica

Guardar

El diputat de Ciutadans (Cs) a Les Corts valencianes Carlos Gracia
El diputat de Ciutadans (Cs) a Les Corts valencianes Carlos Gracia

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Carlos Gracia ha denunciat que els grups que sustenten al Consell i Vox hagen votat hui en la Comissió d'Indústria en contra del pla de Ciutadans per a impulsar les renovables en un moment d'"emergència energètica".

El diputat ha defensat que el Consell "pot fer molt més" en un moment marcat per "l'escalada de preus en el mercat elèctric" i ha lamentat que els projectes estan estancats per "l'embós descomunal dels expedients". "A la Comunitat Valenciana només s'ha instal·lat el 12 % del marcat en el pla d'energia sostenible 2020", ha explicat, i ha assenyalat que "tenim les condicions favorables i les tecnologies estan desenvolupades, però, no obstant això, l'energia renovable no enlaira".

Gracia ha defensat el pla d'impuls a les renovables de la formació liberal que aposta per afavorir la inversió en el sector i potenciar la investigació. Així, la iniciativa de Cs reclama reduir la burocràcia per a agilitar els projectes, aprovar bonificacions fiscals i impulsar la investigació per a augmentar el magatzematge energètic. També aposta per un pla d'aprofitament solar d'edificis públics i privats, l'eliminació del requisit d'obra per a la instal·lació renovable en edificis i la seguretat jurídica en inversions en matèria enèrgica, entre altres qüestions.

"La Comunitat Valenciana necessita ja un impuls decidit per les renovables i la realitat és que no s'estan fent els deures", ha subratllat Carlos Gracia, al mateix temps que ha denunciat que "els projectes estancats suposarien una inversió de 5.000 milions d'euros". "Puig porta anys ignorant aquest embós i el temps constreny perquè ens trobem davant una emergència energètica, el nostre medi ambient no entén de traves burocràtiques i els nostres sectors productius no poden pagar el preu de l'energia", ha conclòs.

Destacats