Ciutadans demana que la Sindicatura de Comptes fiscalitze els contractes d'urgència durant la pandèmia

Yaneth Giraldo lamenta el vot en contra dels grups del tripartit a la proposta de Cs per a ampliar el control de les despeses públiques

Guardar

La diputada de Cs a Les Corts Yaneth Giraldo
La diputada de Cs a Les Corts Yaneth Giraldo

Ciutadans (Cs) ha reclamat hui que la Sindicatura de Comptes amplie la fiscalització als contractes d'urgència que la Generalitat va atorgar durant la pandèmia i a tots els contractes menors del Consell davant un "possible ús abusiu i una insuficient justificació". Així ho ha anunciat la diputada de Cs en Les Corts Yaneth Giraldo, qui ha lamentat que els grups parlamentaris que sustenten al Consell hagen votat en contra de la proposta de Cs.

Durant la Comissió d'Hisenda en la qual s'ha debatut l'informe de fiscalització del compte general de la Generalitat de 2020, la diputada liberal ha reclamat una anàlisi més profunda de la Sindicatura de Comptes per a conéixer les possibles comissions d'intermediació, el seu import i el seu beneficiari, en els contractes d'urgència.

Giraldo també ha reclamat una ampliació de l'Informe per a incloure una valoració de l'inventari complet i actualitzat a tancament del 2020. Així mateix, ha instat el Consell a "dotar dels recursos humans i materials necessaris a la Sindicatura de Comptes per a realitzar les auditories integrals dels comptes de la Generalitat Valenciana, així com del seu sector públic instrumental". "Són propostes assenyades si volem donar imatge real de transparència", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats