Ciutadans demana la compareixença de Mollà en Les Corts davant la crisi que pateix el camp valencià

Tormo exigeix a la consellera que explique les mesures que es duran a terme per a pal·liar les conseqüències de l'increment de preus en el sector de l'agricultura

Guardar

El portaveu d'Agricultura de Ciutadans, Emigdio Tormo
El portaveu d'Agricultura de Ciutadans, Emigdio Tormo

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat la compareixença en Comissió de la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, davant la crisi de preus que pateix el camp valencià a conseqüència de la inflació i ha reclamat a la Conselleria mesures urgents per a solucionar les problemàtiques que des de fa temps viu el sector.

El portaveu d'Agricultura de Cs, Emigdio Tormo, ha exigit a Mollà explicar "la política general que la Generalitat durà a terme per a solucionar el problema que actualment viuen els agricultors valencians". "Des de les organitzacions agràries fa temps que avisen de la situació dramàtica que viu el sector i han manifestat que la campanya passada va ser un complet desastre" ha explicat el diputat liberal qui ha demanat a la consellera "una valoració de l'anterior campanya i una previsió per a la pròxima". "Els agricultors valencians estan abandonant les explotacions per la baixa rendibilitat que aquestes els donen, un vertader problema per al camp valencià", ha afegit Tormo.

També, Tormo ha defensat "la necessitat d'adaptar les ajudes que rep el sector a la inflació actual, una situació que asfixia a un sector tan important com és el que dona menjar". A més, el diputat autonòmic ha assenyalat "un dels problemes que més afecta el futur del camp com és el relleu generacional". En aquesta línia, Tormo ha registrat una bateria de preguntes en les quals demana saber si "la Generalitat adoptarà mesures per a promoure i facilitar el relleu generacional del sector primari en la Comunitat Valenciana" així com "de quina manera la Conselleria col·labora amb les entitats locals per a implantar mesures de suport als joves del camp".

Destacats