Ciutadans defensa un "feminisme liberal, inclusiu i obert enfront dels extrems"

María Muñoz exigeix que la mascareta deixe de ser obligatòria en exteriors i en interiors

Guardar

Representants femenines de Ciutadans en la Comunitat Valenciana
Representants femenines de Ciutadans en la Comunitat Valenciana

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Ruth Merino, ha defensat un "feminisme liberal, inclusiu, obert i modern" enfront dels "extrems". "Enfront de l'esquerra que es vol apropiar el feminisme i es dedica a repartir carnets i la dreta que no vol avanços d'igualtat, està Ciutadans", ha assenyalat després d'una reunió entre les principals líders de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, en la qual han participat coordinadora autonòmica i diputada nacional, María Muñoz, la vicealcaldessa d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, les portaveus de la Diputació de Castelló i València, Cristina Fernández i Rocío Gil, i la portaveu d'Igualtat del grup parlamentari, María Quiles.

Merino ha assenyalat que "malgrat que Espanya és un gran país per a nàixer dona, encara queda molt camí per recórrer" i ha advocat per dur a terme "polítiques reals" per a lluitar contra la bretxa salarial i per a garantir la corresponsabilitat. En aquesta línia, ha proposat mesures de racionalització d'horaris i de flexibilitat de les jornades, la gratuïtat de l'educació de zero a tres anys i augmentar les partides pressupostàries contra la violència de gènere. "Sense llibertat no pot haver-hi igualtat i on estiga la bandera de la llibertat, estarà Ciutadans", ha subratllat.

D'altra banda, María Muñoz ha exigit l'eliminació de l'obligatorietat de portar màscares tant en exteriors com en interiors. "El Govern va tornar a imposar la màscara en exteriors en l'últim reial decret, per a intentar simular que feia alguna cosa contra la variant Òmicron, però la realitat és que aquesta mesura no tenia cap base científica", ha afegit Muñoz, i ha explicat que "per això, Cs va un pas més enllà" i ha presentat una esmena a aquest decret que es votarà aquesta setmana en el ple de la Cambra Baixa. "Sánchez i els seus socis de Govern tenen l'oportunitat d'eliminar l'obligació de la màscara aquest mateix dijous i seguir així l'exemple d'altres països de l'entorn que ja l'han suprimida", ha assenyalat.

A més, la parlamentària també ha avançat que el Congrés votarà aquesta setmana una iniciativa de Cs per a adaptar l'IRPF a la inflació. "Es tracta d'una mesura molt senzilla, recollida com a principi constitucional, que consisteix a adaptar les taules de cotització de l'impost sobre la renda a l'increment de preus que cada vegada fa més difícil omplir el depòsit o la cistella de la compra", ha manifestat després d'instar la resta de grups parlamentaris a donar suport a una proposta "imprescindible davant la inflació més alta de les últimes tres dècades a Espanya".

Arxivat a:

Destacats