Ciutadans critica la “falta de concreció” en les ajudes als incendis i demana al Consell que “no enganye els afectats” amb les quanties

Merche Ventura dubta que “realment el Govern valencià complisca amb la reparació” de tots els desperfectes ocasionats pel foc

Guardar

Merche Ventura, portaveu adjunta de Ciutadans en Les Corts
Merche Ventura, portaveu adjunta de Ciutadans en Les Corts

La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Merche Ventura ha criticat la "falta de concreció" en el paquet d'ajudes aprovat pel Consell per a pal·liar els efectes dels últims incendis forestals i ha demanat al Govern valencià que "no enganye els afectats". "La falta de prevenció del Consell per a pal·liar les conseqüències de les catàstrofes naturals clama al cel i, en aquesta ocasió, si ni tan sols han sigut capaces de confirmar l'import que es preveu destinar a reparar els danys, com pot assegurar el Consell que s'indemnitzarà al cent per cent dels afectats?", ha qüestionat la diputada liberal.

En aquest sentit, Ventura ha acusat l'Executiu valencià de "nul·la previsió" en l'elaboració de les ajudes i ha posat en dubte que "veritablement es puguen reparar cada any". "Com és possible que el Consell no siga capaç de concretar a quant ascendeixen les quantitats previstes per a possibles contingències?", ha afegit després d'alertar que "pot ser que milers de veïns de les zones arrasades pel foc es queden sense rebre ni un euro si finalment els informes pericials llancen unes quantitats molt superiors a les que poden assumir les arques públiques".

Per això, Ventura ha reclamat "conéixer les quantitats reals que remena actualment el Govern valencià" i ha proposat "augmentar les partides previstes per a fer front a les conseqüències de les pròximes catàstrofes naturals" en cas que siga necessari.

A més, també ha exigit "màxima celeritat" en l'elaboració dels plans de recuperació d'aquestes zones, "perquè les ajudes arriben dins del termini i en la forma escaient i no es repetisquen errors passats, en els quals, en alguns casos, els afectats han tardat fins a un any i mig a rebre els diners que els corresponia".

"En qualsevol cas, el més important, i en el que el Consell continua fallant any rere any, és en un pla de prevenció d'incendis anual que evite aquestes catàstrofes en els pròxims estius", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats