Catalá: "València torna a tindre la presència que li correspon en les institucions nacionals"

L'alcaldessa de València participa en el XIII Ple Constitució Federació Espanyola de Municipis i Províncies en el qual serà nomenada portaveu

Guardar

María José Catalá a l'entrada del XIII Ple Constitució Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)
María José Catalá a l'entrada del XIII Ple Constitució Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)

L'alcaldessa de València, María José Catalá ha afirmat que el seu nomenament com a portaveu de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, significa "posar València en el lloc que li correspon, que es torne a tindre una presència molt important en l'àmbit espanyol i que es torne a recuperar el lideratge natural en el panorama nacional en polítiques de municipalisme i proximitat amb els veïns i veïnes".

En aquest sentit, ha assenyalat que "ens fixem que València recuperara la seua capacitat de lideratge a escala nacional i és un primer pas que hem aconseguit". Catalá ha participat a Madrid en el XIII Ple Constitució Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) a la qual també han assistit els regidors María José Ferrer San Segundo i Juan Carlos Caballero. Durant la jornada l'alcaldessa de València serà triada portaveu en la FEMP.

Per a Catalá "el càrrec de portaveu és una forma de reconéixer el potencial que té València com a tercera ciutat d'Espanya i la seua ambició per ser la segona. Sempre cal reivindicar a València perquè el que és bo per a la nostra ciutat ho és per a Espanya i viceversa. València ha d'estar en els principals òrgans d'adreça de les principals institucions espanyoles". "Aqueix reconeixement al pes de la ciutat i, sobretot en el panorama nacional, feia molts anys que no es visibilitzava en aquests òrgans de govern de la FEMP, per la qual cosa estic molt satisfeta que el Partit Popular haja sabut veure la rellevància de València i donar-li el pes que li correspon", ha apuntat.

Així mateix, l'alcaldessa ha destacat que "no solament cal fer una reflexió sobre el finançament autonòmic sinó també del finançament local perquè és la més pròxima i necessària. Aquesta legislatura cal obrir una reflexió en la FEMP cap al finançament local i les competències que s'assumeixen, que en moltes ocasions no són pròpies, però que l'assumim de bon grat, però que necessitem aqueixos recursos perquè la gent viva millor en els nostres municipis".

 

Destacats