L'Ajuntament de València s’embarcarà de nou per a que la ciutat siga seu de la Copa Amèrica

El nou govern municipal liderat per María José Catalá treballarà perquè València torne a acollir la competició esportiva més important de vela

Guardar

Mini America's Cup celebrada a València
Mini America's Cup celebrada a València

La Copa Amèrica de Vela podria tornar a València més d'una dècada després amb el nou equip del PP en el consistori municipal. Així, María José Catalá, nova alcaldessa de la ciutat, ha reiterat la seua intenció d'engegar tot l'engranatge perquè València puga tornar a ser seu d'aquesta competició esportiva, la més important en el món de la vela. En concret, si València es postula per a acollir la pròxima edició de la regata aquesta se celebraria el pròxim any 2027.

Catalá ha mostrat la seua intenció de treballar perquè el port de València torne a acollir aquest torneig i ha assegurat que el seu equip farà "tot el possible perquè així  siga". "Posarem tota la carn en l'asador perquè València recupere la Copa Amèrica. Des de ja ens posem a treballar en eixe repte", ha confirmat la primera edil durant una reunió en el consistori valencià amb Vicente Boluda, president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) que també dirigeix Boluda Corporació Marítima.

Aquesta va ser una promesa electoral que Catalá va anunciar en campanya si arribava a l'alcaldia de la ciutat i en la qual, ara que aquesta premissa s'ha complit, cerca treballar amb el seu equip de govern i al costat dels empresaris de la ciutat.

Reunió entre l'alcaldessa María José Catalá i el president dels empresaris valencians Vicente Boluda
Reunió entre l'alcaldessa María José Catalá i el president dels empresaris valencians Vicente Boluda

Precisament, en la trobada mantinguda entre l'alcaldessa i el president d'AVE, Boluda ha assegurat que l'empresariat valencià s'implicarà perquè el retorn de la Copa Amèrica a València siga una realitat a curt termini. "L'empresariat està implicat i està recolzant, sobretot a l'alcaldessa en aqueixa recuperació de la Copa Amèrica. És molt important, no solament per a la ciutat sinó per al port i tota la seua zona", ha agregat.

Al seu torn, Catalá ha criticat "la falta de convicció i d'aposta per aquesta ciutat" que, segons la dirigent popular, tenia l'anterior govern municipal liderat per Joan Ribó en coalició amb el PSPV. Així, l'alcaldessa ha retret que l'anterior executiu no presentara la candidatura de València per a acollir aquest esdeveniment esportiu que finalment se celebrarà a l'octubre de 2024 en la ciutat de Barcelona. "Ens va a sorgir un competidor que no teníem, però València va a recuperar-se. Va a poder superar als seus competidors i anem a barallar per a tornar a tindre la Copa Amèrica", ha assegurat Catalá.


 

Destacats