Catalá urgeix a Ribó a donar una solució a la Marina: "Ha de ser el barri de la innovació de la ciutat i ara està bloquejat"

La portaveu del PP es mostra "preocupada pel bloqueig i la inseguretat jurídica d'aquest enclavament estratègic" i demana a Ribó "eixir de la letargia i ser ambiciós"

Guardar

Reunió entre María José Catalá i Aurelio Martínez
Reunió entre María José Catalá i Aurelio Martínez

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, s'ha reunit, aquest matí, amb el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, per a analitzar la situació en la qual es troba la Marina, després de la condonació del deute per part del Govern.

"Fa un any el govern socialista va corregir la discriminació que el govern de Zapatero va fer en negar-se a pagar la Copa Amèrica, com sí que va fer amb els Jocs Olímpics de Barcelona o l'Expo de Sevilla. Una vegada més, el Govern de Ribó, portat per la cerca únicament del titular, no va tancar amb les administracions consorciades les conseqüències de la cancel·lació del deute sense una solució de conjunt i ens trobem un any després amb el conveni del Consorci amb l'Autoritat Portuària extingit i amb un caos i una inseguretat jurídica que estan bloquejant projectes estratègics en la Marina com, per exemple, la Torre Eòlica i altres inversions de startups".

La portaveu del PP ha urgit a "Ribó que es pose a treballar, tancament el nou consorci i done una solució a la Marina. No es pot ser tan exigent al Port i després tindre tota aquesta zona bloquejada. La proposta del PP implica convertir la Marina en un barri més de la ciutat, el barri de la innovació, però en aquests moments no hi ha ni wifi.", ha afirmat.

En aquest sentit, ha exigit al govern municipal que presente i desenvolupe el Pla Estratègic de la zona: "L'Ajuntament qui ha de liderar el desenvolupament i la gestió d'aquests espais, però el govern de Compromís i PSPV no ha fet durant aquests 7 anys".

Catalá ha advertit que la "falta d'ambició i la letargia en la gestió de Ribó" està provocant "no sols el bloqueig de projectes, sinó que també València està perdent poder de decisió i gestió en la Marina. Ens temem que ací passe com en Fira València i la ciutat perda la seua titularitat i lideratge".

Així mateix, Catalá ha tornat a mostrar al Port el seu suport a l'ampliació nord del Port i mantenir el lideratge al Mediterrani, encara que li ha demanat complir escrupolosament totes les exigències mediambientals i redoblar esforços per a regenerar les platges de València. "Ens han tornat a traslladar la seua col·laboració i confiem en ella", ha assenyalat.

"No podem perdre posicions estratègiques enfront d'altres ports espanyols i europeus, que continuen duent a terme les seues ampliacions respectives, com és el cas del Port de Barcelona. El fet que una comunitat clarament exportadora com la nostra estiga desviant part els seus productes agroalimentaris a ports de regions veïnes, a més d'indicar la necessitat de l'ampliació, suposa suportar un cost econòmic i ambiental innecessari per als nostres agricultors i industrials", ha explicat.

Destacats