Catalá sobre els festejos taurins: "La solució no és prohibir sinó conscienciar"

"Els bous al carrer són una tradició que forma part dels senyals d'identitat de la nostra Comunitat Valenciana", declara la secretària general del PPCV

Guardar

Secretaria general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá
Secretaria general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, ha assenyalat sobre la polèmica dels bous al carrer que "la solució no és prohibir sinó conscienciar a la població perquè complisca el reglament".

"La Comunitat Valenciana té un sentir i un arrelament molt important sobre les festes tradicionals que deu respectar-se. Tenim un reglament molt exigent respecte a la celebració de les festes taurines. El que cal fer és conscienciar a la població perquè complisca aqueix reglament i que la celebració de les festes tradicionals puga desenvolupar-se en condicions de normalitat perquè els bous al carrer són part dels senyals d'identitat de la nostra Comunitat Valenciana. Hi ha un reglament contundent que hem de complir i que la gent ha de conscienciar-se de la importància de complir-ho per la seua seguretat".

La dirigent popular ha indicat que "no estem d'acord amb el plantejament de la vicepresidenta del Consell perquè la solució a aquest tipus de situacions problemàtiques no pot ser sempre prohibir. Estem en una democràcia on hi ha llibertat i unes normes clares que regulen aquest tipus de situacions. El que cal complir és el reglament que tenim, però no prohibir perquè sí. El que ocorre amb aquest tipus de polèmiques és que Compromís sempre ha de donar la nota i aquesta és una dinàmica habitual en aquesta formació que es va a anar accentuant a mesura que s'acosten les eleccions. Enlloc si es fes els protagonistes haurien de treballar més per a adoptar mesures respectuoses i responsables".

En l'actualitat hi ha 270 municipis a la Comunitat Valenciana que celebren tradicionalment bous en les seues festes, amb milers d'afeccionats taurins i uns ingressos econòmics importants, amb més d'un centenar de ramaderies autòctones de caps de bestiar braus.

Destacats