Català serà "implacable" en l'oposició però demana "elevar el nivell": "Practiquem l'esgrima i no la boxa"

Giner critica que Ribó "aprofite el seu mínim avantatge per a continuar fent una València a la seua mesura" i Vox avisa: "Ens tindran molt propet"

Guardar

Català Jorge Gil EP
Català Jorge Gil EP

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Català, ha asseverat que la formació serà "lleial" al consistori però que seran una oposició "implacable, persistent, perseverant i dura, molt dura", al mateix temps que ha defensat "elevar el nivell de la política local": "Practiquem l'esgrima en el terreny polític i no la boxa", ha exhortat.

Així s'ha expressat Català durant la seua intervenció en el ple de constitució de la corporació local, en el qual ha explicat que els regidors i regidores d'aquest grup defensaran "un programa polític basat en la llibertat, en la igualtat, en el foment d'oportunitats, en la creació d'ocupació, en el suport als emprenedors i a la investigació, en la lluita per les desigualtats".

"I ho vull deixar molt clar: en la defensa de la nostra llengua- el valencià, de la nostra cultura i de les nostres tradicions", ha ressaltat "amb orgull i sense complexos".

María José Català ha demanat a l'equip de govern "que governe amb altura de mires, per a tots i per a totes, que siguen tolerants amb els qui no pensen com ells", i ha oferit les seues oïdes i la seua veu "per a escoltar i defensar als que més ens necessiten".

La portaveu 'popular' ha instat a la resta de grups a "elevar el nivell", per la qual cosa ha demanat: "no polvoritzem la presumpció d'innocència amb finalitats únicament electoralistes, no teatralitzem els pactes en cerca d'elevar egos i protagonismes polítics, no patrimonialitzem valors com la igualtat, el progrés o la llibertat perquè són valors de tots i no d'uns pocs".

"I no destruïm personalment a l'adversari. Guanyem els debats des de les idees i des de les propostes. Véncer i convéncer però respectant sempre a l'adversari", ha manifestat.

"CRÒNICA D'UNA MORT ANUNCIADA"

Referent a les negociacions entre Compromís i el PSPV-PSOE per a arribar a un pacte de govern, Català ha considerat que aquestes han sigut "molt eloqüents": "el preludi d'una mort anunciada, i ja se sap senyories, que el que malament comença, malament acaba".

"Jo, per descomptat, malgrat el meu afecte i consideració pel Rialto com exconsellera de Cultura del govern valencià no haguera triat per al seu precisament un teatre. Perquè algú podria dir, senyories, que el seu serà una funció, una tragicomèdia que quan llevant el teló estarà a l'altura de les òperes de Verdi, amb traïcions i venjances per onsevulla i un magnífic final operístic d'aqueixos que acaben amb un dels actors principals jacent en l'escenari amb un ganivet a l'esquena", ha manifestat.

GINER CRITICA LA "VISIÓ SECTÀRIA I MONOLÍTICA"

En representació del Grup Municipal Ciutadans, el seu portaveu, Fernando Giner, ha manifestat la seua preocupació davant la visió "sectària i monolítica de la ciutat que ha tingut l'Equip de Govern de La Nau", i ha reclamat trobades de tots els grups polítics municipals per a tractar "assumptes de transcendència, com la mobilitat, la seguretat i l'ocupació".

El portaveu de Ciutadans ha apuntat la seua visió sobre l'organització de l'Ajuntament: "El nostre programa va proposar la creació de quatre macroàrees per a gestionar els reptes estratègics i que València siga una gran capital còmoda i oberta. Còmoda per a viure i treballar i oberta en el món, a la cultura i als negocis, i per això anem a treballar", ha afegit.

"ENS TINDRAN MOLT, MOLT PROPET"

El primer a prendre la paraula ha sigut el regidor de Vox José Gosálbez, que ha destacat que els seus regidors "no han vingut a servir-se dels ciutadans, sinó a servir als ciutadans". Gosálbez ha alertat "no venim a calfar butaques".

Així mateix, ha explicat que treballaran "sense pressa però sense pausa per a fer de València, una ciutat millor i per a tots", i ha exhortat a Ribó: "Ens tindran a prop, molt, molt PROPET, trepitjant-los els talons".

Sobre aquest tema, ha criticat la gestió de l'edil de Compromís, que, en la seua opinió "en lloc de solucionar problemes ha generat uns altres: com el caos circulatori pels carrils bici, l'atac continu al valencià imposant el català o els impostos a través a les terrasses de bars i cafeteries".

Destacats