Catalá: "Ribó i PSOE acumulen 283 milions d'euros en els bancs en ser incapaços d'executar les inversions"

Guardar

María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València
María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València

El govern de Ribó i PSOE acumulen més de 283 milions d'euros en els bancs. La nul·la capacitat en l'execució d'inversions, un 18,5% han executat mancant tres mesos d'acabar 2022, i la pujada d'impostos i taxes en dos exercicis ha fet que el saldo dels comptes municipals continuen augmentant any rere any. Aquests diners acabaran servint per a amortitzar deute i no arribaran als barris ni a la butxaca dels ciutadans amb rebaixes fiscals.

A això cal sumar, les campanyes de multes del Govern de Ribó i PSOE amb les quals continuen fent caixa. Només amb les interposades per entrar a Ciutat Vella són més de 115.000 multes i 1,2 milions d'euros recaptats.

En dos anys el saldo dels comptes municipals ha passat dels 170,7 milions d'euros que tenien en 2020 als més de 283 milions d'euros que tenen enguany. Es tracta de 113 milions d'euros més i un augment del 66,2% els diners que acumula Ribó i PSOE en els comptes corrents de l'Ajuntament. Només en un any, de passat a aquest s'han acumulat altres 64,9 milions d'euros, és a dir un 30% més que l'any passat.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat que després de conéixer aquestes dades, "des del PP no entenem com el Govern de Ribó i PSOE siga l'únic d'Espanya que no contempla baixada d'impostos i taxes municipals per a 2023. Serà un any difícil per a moltes famílies i autònoms, però sembla que l'alcalde Ribó prefereix continuar fent caixa amb els impostos i la multes".

Catal ha anunciat que una de les seues primeres mesures si és alcaldessa serà la rebaixa fiscal per a totes les famílies de la ciutat, i especialment per a comerciants, hostalers i autònoms. "No podem continuar tenint el coeficient de l'IBI més alt d'Espanya segons la pròpia Organització de Consumidors i Usuaris", va explicar Catalá.

La proposta del PP de rebaixa d'impostos i taxes suposaria un estalvi per a les famílies de 60 milions d'euros. Beneficiaria a tots els habitatges i immobles destinats a activitats econòmiques amb rebaixes del tipus de gravamen de l'IBI del 20% i un 30% per a immobles que tributen per l'ús diferenciat, és a dir comerços, hostalers, autònoms, oci i pimes.

Amb exemple la proposta del PP preveu rebaixes en l'IBI que suposarien per a una família que ara paga 439 euros per un habitatge en l'avinguda del Cid amb la reducció deixaria de pagar 88 euros. I en el cas d'un restaurant en el Cabanyal que paga ara 1.400 euros per l'IBI es veuria beneficiat en més de 420 euros d'estalvi en impostos l'any 2022. Estem parlant que a les classes mitjanes i treballadores estalviar-los entre 50 i 100 euros de l'IBI per a 2022.

Destacats