Catalá "recolza" a venedors del Mercat Central en el seu recurs pel model d'autogestió

Guardar

Catala Mercado Central
Catala Mercado Central

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha mostrat el seu "suport" als venedors del Mercat Central de la ciutat en el seu recurs contra l'Ajuntament per a "seguir amb el model d'autogestió".

Catalá ha visitat aquest dimecres el Mercat Central i ha mantingut una trobada amb la seua presidenta i els responsables dels venedors, en el qual ha estat acompanyada pel regidor del PP Santiago Ballester, han assenyalat els 'populars' en un comunicat.

La portaveu en el consistori ha anunciat que el seu grup presentarà una moció en la pròxima Comissió d'Hisenda donant suport a el recurs presentat pels venedors del mercat, que "manifesten que encara cap a una tercera pròrroga del conveni per a seguir l'autogestió".

En aquest sentit, ha explicat que els mateixos venedors han recorregut la mesura del regidor de Mercats, Carlos Galiana, de desestimar la pròrroga del conveni d'autogestió demanada pels venedors.

"Amb aquesta tercera pròrroga, el Govern municipal pot tindre temps per a plantejar-se prosseguir amb el mateix model d'autogestió, que és la que volen els mateixos venedors i que ha donat tan excel·lents resultats", ha sostingut."EXEMPLE DE GESTIÓ"

En la mateixa línia, ha destacat que el Mercat Central és "un exemple de gestió, i els millors per a gestionar-lo que els mateixos venedors del mercat, com estan realitzant des de sempre". "La nostra postura és que es puga prorrogar un any més el conveni i tornar a treballar en un nou que satisfaça tant els interessos dels venedors del Mercat Central i del mateix Ajuntament", ha subratllat.

Així, ha assenyalat que els 'populars' advoquen per continuar amb l'autogestió, que "porta realitzant-se des de l'any 1987 i que tan bons resultats està donant". "Cal treballar sempre de la mà dels actors principals que són els mateixos venedors", ha assenyalat.

"No entenem l'interés del govern de l'alcalde de València, Joan Ribó, si es fes amb el control del Mercat Central, en contra del sentir majoritari dels mateixos venedors que volen seguir el model d'autogestió prorrogat des del 2016 i que ara pretén l'Ajuntament desestimar una nova pròrroga per un altre any més", ha criticat.

En aquest context, ha dit no entendre per què Ribó "ha deixat que aquest conveni arribarà a la seua fi sense garantir als venedors la seua renovació, quan ha tingut temps per a fer-ho". "Esperem que no siga perquè l'alcalde i els seus socis de govern volen intervindre i controlar el Mercat Central perquè no són partidaris del model de col·laboració públic i privat que tant èxit ha donat al mercat en els últims anys", ha advertit.

Destacats